Tim igrača do 16 godina Kluba američkog fudbala Pirot Vitezovi na nedavno završnom turniru Fleg lige Srbije održanom u Čačku osvojio je treće mesto iza ekipa iz Pančeva i Kraljeva. To je veliki uspeh za klub koji postoji nepune dve i po godine i koji radi u veoma teškim uslovima bez gotovo ikakve finansijske pomoći.

Prvi put igrači ovog kluba do 16 godina učestvovali su u Fleg ligi Srbije i osvojili treće mesto. Pored ekipe iz Pirota učestvovali su i klubovi iz Beograda, Kragujevca, Čačka, Požarevca, Pančeva, Kraljeva i Kleka kod Zrenjanina.

– Liga je bila koncipirana tako što su bila tri turnira. Nastupi na dva turnira su se bodovali i u trećem finalnom turniru bile su dve grupe. Na finalnom završnom turniru u Čačku, učestvovale su četiri ekipe – kaže za Danas generalni sekretar Kluba Pirot Vitezovi Bojan Manojlović.

Posle neizvesnih i kvalitetnih borbi, prvo mesto osvojili su Pantersi iz Pančeva, koji su i odbranili titulu u ovoj konkurenciji. Drugi su članovi kluba Kruna iz Kraljeva, a treće mesto su zauzeli Pirot Vitezovi. Četvrti su bili domaćini – Anđeoski ratnici iz Čačka.

– Naši momci su se sjajno borili i ispoljili ogromnu želju za osvajanje svakog poena. Zabeležili su tri poraza i jednu pobedu. Od Pančevaca, aktuelnih šampiona, izgubili smo ubedljivo 20:34. Sa Krunama smo odigrali pravu antologijsku utakmicu. Na poluvremenu, Kraljevčani su vodili sa nedostižnih 24:0. Mnogi bi se predali, međutim, u nastavku smo nastojali da napravimo preokret i izgubili smo tesno – 21:24. U meču sa domaćim Anđeoskim ratnicima, osetili smo da možemo da ih dobijemo, iako Čačani imaju dva Amerikanca u svojoj ekipi. Pobedili smo ih 14:12 , i zasluženo osvojili pehar za treće mesto na turniru. Ovo je lep uspeh u trećoj godini postojanja kluba – kaže Manojlović.

Treneri Zoran i Milan Džunić, kao i igrač Aleksa Pejčić, smatraju da su ostvarili cilj, i u Pirot doneli pehar za treće mesto.

– Na ovaj završni turnir u Čačku ušli smo opušteno i dali maksimum. Neki od naših članova očekuju poziv za juniorsku selekciju naše reprezentacije – rekao je trener odbrane Zoran Džunić.

Trener napada Milan Džunić dodaje da njegov tim radi sa puno ljubavi, ali da im nedostaje oprema, kao i da im hronično nedostaju pare.

– Budućnost kluba su ti mladi ljudi. Ne znam kako ćemo zadržati sve njih bez odgovarajuće opreme – žali se Milan Džunić.

Igrač Aleksa Pejčić (14) kaže da voli ovaj sport i da se raduje uspehu koji su postigli u Fleg ligi Srbije.

– Bilo je teško, ali smo pobeđivali. Neke utakmice smo gubili, ali i to je sastavni deo sporta – kaže Aleksa.

Razoružaćemo neverne Tome

– Naš klub radi bez gotovo ikakve pomoći i sa malo razumevanja. Nailazimo na brojne teškoće. Na nas mnogi gledaju kao da smo manje važan ili klub nižeg ranga u odnosu na ostale klubove u gradu. Međutim, svojim rezultatima ćemo razoružati mnoge neverne Tome. Za odlazak na ovaj turnir u Čačak pomogli su nam direktor Sportskog centra Nenad Đorđević i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić. Imamo neke prijatelje i drugare koji nam takođe pomažu – kaže Bojan Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari