Mladost ispustila pobedu protiv Crvene zvezde, Partizan bez poteškoća u Ubu 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Fudbaleri Mladosti iz Lučana ispustili su prednost od dva gola i odigrali nerešeno 2:2 (2:0) na gostovanju Crvenoj zvezdi, dok je Jedinstvo u Ubu poraženo od Partizana 0:4 (0:2) u drugom kolu Superlige Srbije.

U trećem meču koji se igrao od 20 sati, Železničar i kruševački Napredak podelili su bodove u Pančevu, odigravši nerešeno 1:1.

Na utakmici Crvene zvezde i Mladosti na stadionu „Rajko Mitić“, povela je ekipa iz Lučana golom Senegalca Ibrahima Endiaja u 21. minutu, koji je potvrđen nakon VAR provere.

Mladost je u 37. minutu došla do drugog gola, kada je Nikola Ćirković u šesnaestercu pokupio odbitak, nakon slobodnog udarca koji je izveo Aleksandar Pejović.

Lučanci su u 66. minutu ostali sa igračem manje jer je Uroš Ljubomirac dobio crveni karton, nakon čega je Zvezda smanjila na 1:2 u 85. minutu.

Tada je nakon centaršuta Lazara Jovanovića sa leve strane, najviši u skoku u šesnaestercu bio Brazilac Bruno Duarte.

Do izjednačenja je Zvezda došla nakon šest minuta, kada je Endiaje postigao gol sa slične pozicije kao i Duarte, koji se ovog puta upisao u asistente.

Na utakmici odigranoj u Ubu, Partizan je poveo već u drugom minutu, nakon penala koji je skrivio Igor Milanović, a precizan sa 11 metara bio je Birbas Natho.

Prednost Partizana uvećao je Nemanja Trifunović u 28. minutu, golom na asistenciju Đorđa Jovanovića nakon loše reakcije odbrambenih igrača Jedinstva na ivici šesnaesterca.

Partizan je i drugo poluvreme počeo dobro, golom Đorđa Jovanovića u 52. minutu, koji je golmana domaćih savladao udarcem sa sedam metara, nakon odlične asistencije Natha.

Crno-beli su do 4:0 stigli u 65. minutu, a gol je ponovo postigao Jovanović, glavom sa peterca nakon centaršuta Natha sa leve strane.

U Pančevu su Železničar i Napredak iz Kruševca podelili bodove, a domaća ekipa stigla je do prednosti u 36. minutu, kada je kapiten Lazar Romanić precizno sa desne strane gađao u dalji ugao.

Veliku priliku propustili su domaći u 56. minutu meča, kada je golman Napretka Vladimir Savić odbranio penal Romaniću.

Napredak je do izjednačenja stigao u 71. minutu preko Nikole Karaklajića, koji je precizno šutirao sa desne strane peterca pored golmana ekipe iz Pančeva.

Nakon dva odigrana kola, Partizan je prvi na tabeli sa šest bodova, dok je druga Crvena zvezda sa četiri, koliko ima i trećeplasirani Železničar iz Pančeva.

Mladost i Napredak se nalaze na 9. i 10. mestu na tabeli sa po jednim bodom, dok je Jedinstvo iz Uba poslednje, bez bododa i bez postignutog gola u prva dva kola.

U trećem kolu Superlige, Crvena zvezda gostuje Tekstilcu iz Odžaka, Partizan dočekuje pančevački Železničar, Mladost dočekuje Jedinstvo, a Napredak novobeogradski IMT.

Termini utakmica, koje bi trebalo da se igraju u subotu i nedelju, 3. i 4. avgusta, biće naknadno određeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari