Mnogo briga, malo vremena 1Foto: Starsport

Prolaz u drugo kolo, golgeterska eksplozija Ričmonda Boaćija, zavidna forma levog beka Dušana Anđelkovića, racionalno iskorišćena minutaža iskusnog Nenada Milijaša u ofanzivi i prodornost krilnog veziste Slavoljuba Srnića šalju pozitivne vibracije posle očekivane eliminacije Florijane

Međutim,  slaba su realizacija u beogradskoj pobedi (3:0) i katastrofalni kiksevi odbrane u revanšu (3:3) za veliku brigu pred dvomeč sa Irtišom, tvrdog kazahstanskog tima, čiji je napad spakovao tri gola Dunav Ruseu, a defanziva nijednom nadmudrena od bugarske ekipe.

– Nedopustivo je da za šest minuta tim kao što je Zvezda izgubi bilo kakvu prednost. Moramo da igramo agresivno, ali to nije tako lako, jer se kod nas generalno igra komfornije, na balkanski način, a to me baš izluđuje. Kada nemamo rezultat zategnuti smo, čim imamo – ide opuštanje. Nema šta da se lažemo, Varela je dobio sve vazdušne duele i to je nedopustivo. Voleo bih da imamo temperament i strast kao igrači Florijane koji „grizu“ i na 0:3 – žalio se trener Vlada Milojević posle ležerno prokockane prednosti od dva gola u finišu druge utakmice, obeležene grubim greškama pogubljenog Abrahama Frimponga, često lošim postavljanjem drugog štopera Vujadina Savića i besmislenim startom za crveni karton Marka Gobeljića.

Kako će crveno-beli već u četvrtak otići na put dugačak 5.500 kilometara imati samo 24 sata da se priviknu na drugu vremensku zonu i tek nekoliko treninga da u postojeći sastav, formaciju i igru ukalupe potencijalni triling startera iz redova novajlija (Aleksandar Pešić, Srđan Babić, Branko Jovičić) strateg crveno-belih nema vremena za lamentiranje nad crnim rupama u prva dva ovosezonska evropska izdanja. Već mora grozničavo, u hodu, da ispravlja krive Drine, kako se srpski vicešampion ne bi proveo kao bos po trnju u sudaru sa četvrtoplasiranim timom prvenstva Kazahstana (tri kola pre kraja), čiji dres nose dvojica nekadašnjih Zvezdinih prvotimaca Miloš Stamenković i Stefan Živković, bivši fudbaler Vojvodine Mario Maslać i Ismail Beko Fofana, sa stažom u Partizanu i Čukaričkom.

– Oni su u punom takmičarskom naboju, imaju veliki budžet i podosta stranaca. Plus vremenska razlika i dalek put kao dodatni problemi, ali se nadam najboljem. Iako smo primorani da puno stvari rešavamo u hodu, moramo da se brzo odmorimo, na pravi način pripremimo i maksimalno se prilagodimo sledećem zadatku – jasno je nasledniku Boška Đurovskog, uoči 180 minuta borbe sa klubom osnovanim 1965. godine, u čijem sastavu ima nekoliko reprezentativaca ek sovjetske republike, (po) jedan Brazilac, Portugalac i Moldavac.

Što je više nego dovoljno razloga za respekt i ozbiljnost crveno-belih protiv 1/2 finaliste Azijskog kupa iz 2001. i osvajača pet titula u nacionalnoj Premijer ligi, bez obzira što nema evropskih rezultata za pohvalu, ali nema ih ni Zvezda, jer kontinentalni i svetski šampion iz 1991. godinama ostaje ispred ulaza u UEFA takmičenja. Najčešće daleko od njihovog praga. 

Babić i Jovičić Zvezdini

U petak su završena još dva velika posla u ovom prelaznom roku, pošto su Zvezdinu opremu zadužili štoper Srđan Babić i vezista Branko Jovičić. Prvi je pozajmljen od Real Sosijedada, uz pravo prečeg otkupa na kraju sezone (za dva miliona evra), a drugi je za 500.000 evra kupljen od Amkara, uz obavezu isplate polovine iznosa ovog leta, a ostatka sledećeg leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari