Protivno svakoj logici, naročito onoj umotanoj u besparici koja sve većom silinom davi i jedan od najvećih svetskih vaterpolo klubova, Partizan je na Banjici uspeo da savlada mađarskog šampiona OSC Budimpešta (5:4) i da sa dve vezane pobede (prethodno savladan Galatasaraj) aktivira opciju za prolaz u narednu fazu Lige šampiona.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Tinejdžeri Vladimira Vujasinovića impresionirali su i poslovično uzdržanog i kritici nastrojenog trenera.

– Mislim da su momci na pravi način napredovali tokom sezone i da su ovo zaslužili. Očigledno, dostigli su nivo da mogu na ovakav način da igraju protiv šampiona Mađarske, uprkos svim problemima sa kojima se suočava klub. Siguran sam da oni klub mnogo vole, jer da to nije tako, ne bi stizali do ovakvih rezultata – dao je Vujasinović jedino prihvatljivo objašnjenje uspeha momaka kojima je redovna mesečna plata samo „neslani“ vic kome se čak ne mogu ni nasmejati.

– Potajno smo se nadali da ćemo biti u ovakvoj situaciji pred Novu godinu, da imamo šest bodova, samo o tome nismo hteli da pričamo, jer bi takva priča bila nerealna – osmelio se priznati stručnjak da otkrije novogodišnje želje.

Posle trijumfa nad mađarskim šampionom Vujasinović nije imao mnogo toga da zameri svojim vaterpolistima, koji su pred kraj meča imali problema da sačuvaju prednost.

– Bio je veliki premor. Igrali smo sa devetoricom igrača, bez klasičnog centra, zbog njihove snage na bekovskim pozicijama. Opet smo bili u situaciji kada u poslednjoj deonici lagano treba da privedemo meč kraju, ali mi to ne možemo, a to je neiskustvo ovih igrača. Imali smo sreće, ali mislim da smo to i zaslužili – podvukao je čuveni vaterpolo as.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari