Momenat koji je obradovao fudbalsku Srbiju: Počelo sređivanje terena na Čairu 1

Niški Radnički više neće osećati neprijatnost koju je godinama imao kao domaćin koji je dočekivao rivale na jednoj od najlošijih fudbalskih podloga u Srbiji.

Iako je stadion surduličkog Radnika proglašen za najlošiji u Superligi Srbije, mnogi će se složiti da je između Surduličana i Nišlija, u tom kontekstu, godinama bila „mrtva trka“.

Tako tvrda i neravna podloga, na kojoj su bile golim okom vidljive rupe verovanto je predstavljala raritet, ne samo u našoj zemlji već i u širem okruženju.

S tim u vezi, verovatno je danas svanulo, ne samo Nišlijama, već svim fudbalskim protagonistima u Srbiji, nakon vesti da su počeli radovi na kompletnoj promeni travnate podloge na stadionu Čair.

Fudbaleri Randičkog dobiće hibridnu podlogu na kojoj će moći da treniraju, nalik onoj koja postoji u Bačkoj Topoli, stadionima Crvene zvezde i Partizana….

U sklopu projekta Fudbalskog saveza Srbije, a koji je finansijski podržan od UEFA, ovog leta na više stadiona doći će do promene travnatih podloga, od pomenute Surdulice, Subotice, Niša…

Stadion u Nišu dobiće podlogu koja predstavlja kombinaciju prirodne i veštačke trave. Takođe, u toku je i rekonstrukcija pomoćnih terena na kojima će biti instalirana veštačka podloga.

Period za koji je predviđena promena podloge na glavnom terenu odnosi se na 45 do 60 dana, što bi moglo da znači da će fudbaleri Radničkog, na početku sezone u Superligi, rivale dočekivati na nekom drugom mestu, najverovatnije u obližnjem Leskovcu.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari