Momir Ilić: Ne mogu da krivim igrače, uradili smo sve 1Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Fenomenalan finalni serijal prvenstva Mađarske odigrali su Vesprem i Pik Seged. Pred revanš, Vesprem je imao minimalnu prednost (29:28), idealnu poziciju na tridesetak sekundi pre kraja utakmice, s obzirom na to da je rezultat bio 29:29 i da je lopta bila u posedu domaćina, međutim u samo 17 odlučujućih sekundi Pik Seged je odigrao fenomenalan napad i na divan pas Dejana Bombača pivotmen gostiju pogodio je za 29:30 i drugu vezanu titulu ekipe za koju igra Bogdan Radivojević.

Zbog pravila većeg broja golova u gostima, Pik Seged je osovjio drugu vezanu titulu u Mađarskoj. Vesprem je sa klupe vodio Momir Ilić, u svojoj debitantskoj sezoni u ulozi šefa struke i već naq debiju osetio je svu gorčinu trenerskog poziva.

Osim Ilića, bez titule su ostali i Petar Nenadić, odnosno Vladimi Cupara.

„Čestitam šampionima. Boli ovaj poraz, nismo imali sreće“, poručio je Ilić, koji je nakon gubitka titule u poslednjim sekundama meča, ostao zatečen i u neverici dugo posle utakmice.

„Ne mogu da krivim svoje igrače, uradili su sve. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo obradovali naše navijače. Možemo da budemo bolji na fajnal-foru Lige šampiona narednog vikenda“, optimista je srpski stručnjak uoči završnog turnira u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari