Monako daje pravo bogatstvo za ostanak Majka Džejmsa 1Majk Džejms. Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Amerikanac je voljan da i dalje sarađuje sa Sašom Obradovićem.

Majk Džejms sigurno spada u grupu najboljih individualaca u Evroligi, ali i najproblematičnijih igrača sa kojim je veoma teško sarađivati, a još zahtevnije biti im trener.

Podugačak je spisak onih stručnjaka koji su čak i ispaštali zbog neslaganja sa nepredvidivim Amerikancem kao što su Zvezdan Mitrović, Dimitris Itudis, pa čak i Etore Mesina, međutim Saša Obradović je, po svemu sudeći, uspeo da mu pronađe žicu i način kako da sa njim sarađuje a da „ne osedi“.

Možda je to i jedan od razloga zbog kojih je srpski stručnjak ostao na klupi Monaka, uprkos eliminaciji u TOP 8 fazi Evrolige, iako je njegov tim u serijalu sa Fenerbahčeom imao prednost domaćeg terena (ispao posle izgubljene majstorice u Monte Karlu).

Nakon što su se Obradović i vodeći ljudi Monaka dogovorili u vezi sa nastavkom saradnje, klub je došao u priliku i da obnovi ugovor sa Majkom Džejsom, što će se, po svemu sudeći, uskoro i dogoditi.

Kako piše Be basket, jedan od renomiranijih medija kada je reč o košarkaškom tržištu u Francuskoj, Monako je spreman da ponudi Džejmsu trogodišnji ugovor težine čak 9.000.000 dolara.

Amerikanac je regularni deo Evrolige odigrao na visokom nivou, zbog čega je proglašen za MVP, a ujedno je postao i najbolji strelac u istoriji elitnog takmičenja, međutim u serijalu sa Fenerbahčeom dobrano je podbacio.

Uprkos tome, dve strane su blizu da obnove saradnju. Upravu tokom leta očekuje poprilično kompleksan posao u formiranju ekipe, s obzirom na to da ugovori ističu Džordanu Lojdu, Kembi Vokeru, Eliju Okobi, Džeronu Blosongejmu i Jakubi Outari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari