Monfis raširio krila: Treći najstariji četvrtfinalista na turnirima iz masters serije 1Foto: Chris Young/The Canadian Press via AP

Francuskog tenisera Gaela Monfisa su povrede udaljavale od terena pa je neminovno pao na svetskoj listi.

Svojevremeno je bio i među deset vodećih (najbolji plasman šesto mesto), a na turniru iz masters serije u Torontu igra kao 276, s takozvanim zaštićenim rejtingom, zbog čega nije morao da prolazi kroz kvalifikacije.

Raširio je krila i deluje preporođeno i na pragu 37. rođendana (proslaviće ga 1. septembra, nada se na Ju-Es openu).

U drugom kolu je sa 6:4, 6:3 iznenadio Grka Stefanosa Cicipasa, četvrtoplasiranog, a otišao je i korak dalje. U osmini finala u dva seta pred njim je poklekao i Australijanac crnogorskog porekla Aleksandar Vukić (62. mesto) sa 6:4, 6:4.

Sledeći protivnik mu je najbolji italijanski teniser Janik Siner (osmi), kome je Britanac Endi Mari (40) zbog bolova u stomačnim mišićima predao meč trećeg kola bez borbe.

S 36 godina i 343 dana Monfis je treći najstariji četvrtfinalista na mastersima od njihovog pokretanja 1990.

Dvojica su bili i stariji. Amerikanac Džon Izner je ušao u 38. godinu kada je lane izgubio od Cicipasa u Sinsinatiju.

Švajcarski as Rodžer Federer je bio i stariji od njega na putu ka trofeju u Majamiju 2019, pa je i najstariji osvajač u pojedinačnoj konkurenciji.

Siner (21 godina) u četvrtfinalu je osmi put. Toliko je puta među Italijanima, što je i najviše, bio jedino Fabio Fonjini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari