Moranje za svetske prvake 1Foto: EPA-EFE MOHAMED MESSARA

Sve crne slutnje koje su se nadvijale nad selekcijom “pancera” uoči ovog Mundijala kao da su se obistinile na prvoj utakmici sa Meksikom.

Ekipa Joakima Leva nije ličila na sebe ni u jednom elementu, “sombrerosi” su dominirali, sve je u njihovoj igri bilo jednostavno i lako. Nije bilo tradicionalnog “mlevenja” protivnika, visokog tempa,  brzih prodora, jednostavnih rešenja.  I, što se za selekciju Nemačke smatralo nezamislivim: nisu funkcionisali kao tim.

Poraz u prvom kolu matematički ne mora ništa da znači, u naredna dva se može sve ispraviti, pod uslovom, naravno, da se mnogo toga u igri promeni na bolje. Sada su aktuelni svetski prvaci u situaciji da više nemaju prava na kiks. Ako izgube sve je definitivno gotovo, čak i ako odigraju nerešeno u mnogome zavise od drugih rezultata.

„Ovo je situacija u kakvoj se odavno nismo našli. Moramo da prihvatimo da je i to moguće i da u sledećoj utakmici moramo da budemo mnogo bolji. Cela ekipa je psihološki pala, međutim, moramo da to osećanje brzo ostavimo iza sebe, jer će meč protiv Švedske biti odlučujući. Podrazumeva se da će samo pobeda biti prihvatljiva za nas“, izjavio je Lev posle poraza od Meksika..

S druge strane, Šveđani na premijeri nisu ništa posebno pokazali, osim mnogo trčanja i borbenosti. Nisu imali rešenja za odbranu Korejaca, ali nisu previše ni insistirali. Pobedili su zahvaljujući VAR sistemu, salvadorski sudija Džoel Agilar odlučio je da im posle gledanja snimka dodeli penal, zbog starta Kim Min Vua na Sebastijanu Larsonu. Zbog tri boda na kontu, protiv Nemaca mogu igrati mnogo rasterećenije jer im i remi može biti kao pobeda.

Grupa F

  1. kolo: Nemačka – Meksiko 0:1, Švedska – Južna Koreja 1:0.

Meksiko          1          1          0          0          1:0       3

Švedska         1          1          0          0          1:0       3

  1. Koreja 1 0          0          1          0:1       0

Nemačka       1          0          0          1          0:1       0

  1. kolo (23. jun): Rostov: Južna Koreja – Meksiko (17), Soči: Nemačka – Švedska (20).
  2. kolo (27. jun): Kazanj: Južna Koreja – Nemačka (16), Jekaterinburg: Meksiko – Švedska (16).

Program za vikend

Subota

Grupa G Moskva: Belgija    – Tunis           14

Grupa F Rostov: Južna Koreja – Meksiko            17

Grupa F Soči: Nemačka – Švedska           20

Nedelja

Grupa G Nižnji Novgorod: Engleska – Panama  14

Grupa H Jekaterinburg: Japan – Senegal            17

Grupa H Kazanj: Poljska – Kolumbija       20

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari