"Moranje" Zvezde i Partizana 1

Posle neuspeha u susretu sa Napretkom (1:1) Crvena zvezda „mora“ da pobedi Mačvu u Šapcu u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije.

Isti imperativ je i pred fudbalerima Partizana, posle dve „vezane“ pobede u Superligi tek trijumf u Ivanjici bio bio potvrda da je kriza igre i rezultata prošlost.

Treneru Crvene zvezde Vladanu Milojeviću je (skoro) sve jasno: i da je tim izgubio na ofanzivnom kvalitetu bez Gelora Kange i Ričmonda Boaćija i da mnogi igrači nisu u top-formi, ali i da su u poslednje tri utakmice golovi primljeni posle nedopustivih taktičkih grešaka u poslednjih 10 minuta.

– Primamo golove kakve ranije nismo primali. Ono što me zabrinjava jeste to što smo imali dve identične utakmice. I Voždovac je, kao i Napredak, imao šansu pre gola koji nam je dao. Moramo da sednemo sa igračima, da vidimo o čemu se radi. Svako u fudbalu dobije ono što zasluži, na kraju ćemo videti šta je to što mi zaslužujemo – rekao je Milojević.

Za samo nijansu je bolja atmosfera u klubu s druge strane Topčiderskog brda. Jesu ostvarene dve pobede i, kao, uočljiv je pomak u igri crno-belih, ali u Ivanjici je, opet, pobeda imperativ. Partizan brani duplu krunu osvojenu prošle godine, jedna (titula) je već blizu druge strane „brda“, poraz u Ivanjici bio bio oproštaj i od pehara namenjenog pobedniku Kupa.

– Prevazišli smo mnoge muke i probleme i to nas je učinilo jačim. Ulazimo u finiš u dobrom momentu i sa velikim samopouzdanje. Ekipa raste, samopouzdanje raste, pogotovo posle prvog poluvremena protiv Čukaričkog, koje smo odigrali na vrhunskom nivou. Želimo da igramo finale kupa, želimo trofej, jer Partizan živi od trofeja. Igraćemo protiv protivnika koji će, verujem, probati da nam zada mnogo teškoća, ali mi želimo da potvrdimo seriju i da pokažemo da smo na putu oporavka – tvrdi Miroslav Đukić.

Trener Partizana za meč u Ivanjici sigurno neće moći da računa na trojicu igrača: štopere Bojana Ostojića i Milana Mitrovića, kao ni na Zorana Tošića (povređeni), a pod znakom pitanja je i Sejdubu Suma, koji se tek oporavio posle virusne infekcije.

Donald „preventivno“ u bolnici

Fudbalski klub Crvena zvezda objavio je da je kapiten Mičel Donald imao preventivna kardiološka ispitivanja na Kliničkom centru i da ne postoje ozbiljni zdravstveni problemi.

– Donald se oseća dobro, ne postoje ozbiljni zdravstveni problemi, već je reč o preventivnim ispitivanjima. Očekujemo da Donald bude uskoro otpušten sa ispitivanja, a prve procene su da će moći normalno da nastavi sa treninzima – navodi se u saopštenju kluba.

Sam Donald je pak rekao da je pušten kući iz bolnice, ali nije precizirao koliko dugo će biti van terena.

– Bio sam u bolnici na ispitivanjima i sve je u redu. Kod kuće sam, neću moći da treniram neko vreme, ali biću tu za proslavu titule – rekao je Donald.

Parovi četvrtfinala i sudije

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije promenila je na zvaničnom sajtu prvobitno objavljenu informaciju o delegiranju arbitara za meč četvrtfinala Kupa u Ivanjici gde Partizan gostuje Javoru.

Naime, prvobitno je bilo saopšteno da će meč između Javora i Partizana, zakazan za danas u 13 časova, suditi Nenad Đokić sa pomoćnicima Nemanjom Petrovićem i Slobodanom Pavlovićem, ali je ova odluka naknadno promenjena i kao arbitri su upisani Srđan Jovanović, Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

Odluke Sudijske komisije FSS, za ostale utakmice nisu menjane, pa će tako Dejan Santrač voditi meč Mačva – Crvena zvezda (15.00), Danilo Grujić duel Vojvodina – Mladost (17.00), a Milorad Mažić susret Napredak – Čukarički (17.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari