Morezmo razočarana zbog slabije posete polufinalnim mečevima Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Direktorka Rolan Garosa Ameli Morezmo rekla je danas da je razočarana slabijom posetom polufinalnim mečevima na glavnom terenu u singlu na ovogodišnjem teniskom grend slem turniru u Parizu.

„Nismo zadovoljni“, rekla je Morezmo i dodala da organizatori imaju brojne ideje da se takav scenario izbegne na narednim turnirima, ali nije želela da ih otkrije.

Upitana za mišljenje o tome zbog čega ljudi koji imaju ulaznice ne dolaze uvek na mečeve, bivša francuska teniserka odgovorila je: „Ko zna, nisam u njihovim glavama“.

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton dodao je: „Ne možemo da nateramo ljude da dolaze na mečeve“.

Morezmo i Moreton su na završnoj konferenciji za novinare rekli da je u prethodne tri sedmice više od 650.000 gledalaca došlo na Rolan Garos, uključujući i kvalifikacije.

Moreton je rekao da će analiza čitavog turnira početi za nekoliko nedelja.

„Nije sve bilo savršeno. Želimo da napredujemo“, naveo je on.

Tema koja se pojavila prošle godine, ali nije bilo promene na ovogodišnjem turniru, je raspored mečeva u noćnom programu, pošto su na glavnom terenu u večernjem terminu igrali samo teniseri.

Na ovogodišnjem turniru u udarnom evropskom terminu, od 20.15, teniserke nisu odigrale nijedan meč, a bilo je organizovano 11 mečeva u muškoj konkurenciji.

Morezmo, bivša prva teniserka sveta koja je osvojila dve grend slem titule u singlu, rekla je da je neko od predstavnika WTA uvek bio prisutan kada se određivao program i da nije videla nikakve zahteve da teniserke igraju uveče.

Ona je dodala da je njena najveća zabrinutost o noćnom terminu meča teniserki, koje igraju na dva dobijena seta, u odnosu na tenisere koji igraju na tri, bila to što bi mečevi teniserki mogli da traju prekratko da bi se smatrali vrednim cene ulaznice.

Morezmo je rekla da nije želela da u noćnom terminu budu dva meča, po jedan u obe konkurencije, pošto bi se mečevi kasno završili. Pomeranje početka noćnog programa sa 20.15 na 19.00 časova nije opcija, pošto navijači tada ne bi došli na vreme, „s obzirom na kulturu u Parizu“, dodala je ona.

Generalni direktor Teniskog saveza Francske Stefan Morel rekao je da organizatorima treba dugo da isprazne tribine po završetku dnevnog programa pre nego što počnje večernji deo i da je zbog toga neizvodljivo da se pomeri početak poslednjeg meča.

„Ništa nije uklesano u kamenu. Stvari mogu da se promene. Radi se o jednom meču koji igramo uveče i moramo da izaberemo. Zbog toga smo ove godine želeli da samo teniseri igraju uveče“, rekla je Morezmo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari