Motiv više za revanš 1Foto: Starsport

Crvena zvezda je imala dovoljno šansi za pobedu s najmanje dva gola razlike na, deceniju čekanom, povratku u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, ali je samo jednu iskoristila, a kako je BATE Borisov pre i posle svog pogotka pogađao prečku nekadašnjeg planetarnog vladara u Ljutice Bogdana ne smeju huliti na prvi uzet bod još od remija sa Strazburom u Francuskoj pre 12 leta.

Naprotiv, periodi dominacije protiv čestog aktera Lige šampiona trebalo bi samo da im budu ideja vodilja za buduće bitke u H grupi Lige Evrope.

– Žao mi je što nismo osvojili tri boda, jer bi to svakako bilo bolje. Mada, ne mogu da ne budem zadovoljan kako smo odigrali. Verujem da ćemo već u sledećoj utakmici biti uspešniji – računa kapiten Mičel Donald, koji će kroz dve sedmice ekipu lidera srpskog prvenstva predvoditi na gostovanju Kelnu u Nemačkoj.

Slavoljub Srnić mogao je sa duplira vođstvo, ali nije uspeo, a kako se Zvezdina odbrana nekoliko puta opasno povijala pod ubitačnim kontrama gostiju na kraju je bilo najlogičnije da plen bude podeljen.

– Imali smo skoro dobijenu utakmicu, posle 1:0 imali smo prilika da rešimo meč odmah, ali Evropa ne prašta promašaje. Idemo dalje, rešeni da svaki put budemo ovako odvažni i uporni u nameri da stalno pomeramo svoje granice. Ova ekipa može još toliko toga – uverava brzi krilni vezista, inače paker pogotka jedinom strelcu Nemanji Radonjiću.

I Vujadinu Saviću je jasno da je pobednički tas mogao da prevagne na obe strane, odnosno da on i saigrači iz zadnje linije, ali i kompletan tim moraju bolje da ulaze u evropske duele, budu još efikasniji i sinhronizovaniji u fazi odbrane.

– Ovo je veliko iskustvo za nas, čak deset godina smo čekali na ovakvu utakmicu… Ostvarili smo pozitivan rezultat, jer smo osvojili bod protiv čvrste i iskusne ekipe, mada ne možemo da budemo sasvim zadovoljni, jer se od Zvezde očekuje da uvek pobeđuje. Kako god, moramo da nastavimo dalje. Nama bi prioritet trebalo da ostane domaće prvenstvo, jer se ono igra cele sezone, a želimo i da vratimo titulu u Ljutice Bogdana. Ne želimo da nas Partizan prestigne, bar ja nikada to neću želeti dok sam ovde i, ako me pitate, za mene je titula ostala najvažniji cilj – analizira i podseća novi (stari) centralni defanzivac Crvene zvezde, koja poslednjeg dana ove nedelje ide na stadion beogradskog rivala Voždovca, čija ga je pobeda u međusobnom okršaju koštala gubitka već viđene titule u finišu minule Superlige.

– Prošle godine smo tamo izgubili, nadam se da ćemo sada uspeti da im vratimo i nastavimo pobednički niz – želi revanš Savić. 

Milunović: Realan rezultat

– Pratili smo Zvezdine utakmice protiv Sparte, Krasnodara i Partizana. Dobro smo se spremili, igrali taktički i čekali šansu. Bila je ovo dobra utakmica, u kojom je domaćin propustio da povede s 2:0, a mi pored gola imali dve pogođene prečke – sumira Nemanja Milunović, srpski štoper u redovima BATE Borisova, dok asistent za izjednačenje, eks prvotimac Vojvodine Mirko Ivanić konstatuje protivnikovu „kontrolu utakmice“ i jadikuje zbog neiskorišćenih šansi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari