Možda se ne zna gde će Fakundo Kampaco igrati u narednoj sezoni ali se zna šta će raditi tokom leta 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Grickaju nokte navijači Crvene zvezde svaki put kada se pojavi informacija da bi Fakundo Kampaco mogao da se vrati u Real Madrid.

Delovalo je da je sve utanačeno između dve strane i da će Real platiti propisano obeštećenje Crvenoj zvezdi (50.000 evra) kako bi vratio Fakunda Kampaca u Madrid.

Pisalo se i o visini ugovora, odnosno da su Madriđani spremni da sa Kampacom naprave kompenzaciju u smislu vraćanja duga koji argentinski plej ima prema Realu kroz novu saradnju (navodno, Kampaco je ostao dužan Realu oko dva miliona evra prilikom odlaska u Denver Nagetse).

Činilo se da će odmah po završetku sezone i izgubljenoj tituli Crvene zvezde u ABA ligi, Real obavestiti javnost da je Kampaco novi igrač „kraljevskog kluba“ međutim u poslednjih desetak dana o tome se gotovo uopšte nije pisalo niti pričalo.

U Zvezdi očigledno nisu odustali od ideje da zadrže Kampaca koji će leto provesti radno, u dresu Argentine.

Naime, plejmejker crveno-belih našao se na spisku argentinske reprezentacije pred početak priprema uoči pretkvalifikacija za Olimpijske igre, s ozbirom da nije obezbedila mesto na Svetskom prvenstvu.

Gaučosi će najpre biti na turneji u Španiji i Češkoj gde će odigrati pet utakmica, a potom će od 14. do 20. avgusta u Santijago del Esteru krenuti ka Parizu.

Okupiće se 15. jula u Alikanteu, a početak priprema zakazan je za 20. jul. Na spisku je osim Kampaca i njegov doskorašnji saigrač iz Zvezde, Luka Vildoza, koji karijeru nastavlja u Panatinaikosu. Biće vodeći asovi državnog tima, uz Gabrijela Deka iz Real Madrida.

Izabranici Pabla Priđionija će prvu proveru imati protiv selekcije Katalonije u Manresi, potom će odigrati dva meča u Alikanteu.

Pre povratka u Argentinu, sastaće se 4. i 5. avgusta sa Češkom i Letonijom u Pragu.

Gaučosi se u okviru pretkvalifikacija nalaze u Grupi A sa Kubom, Bahamima i Panamom, dok su u Grupi B Devičanska ostrva, Čile, Urugvaj i Kolumbija.

Kampaco je tokom kratkog boravka u Crvenoj zvezdi, za šest meseci provedenih u crveno-belom dresu osvojio duplu krunu u Srbiji.

Prosečno je u ABA ligi  beležio 13 poena, 6,5 asistencija, 2,8 skokova i 2,1 ukradenu loptu za indeks korisnosti 18,1, dok je u Evroligi odigrao samo devet utakmica zbog zabrane registrovanja igrača koja je izrečena Zvezdi, ali je pokazao kvalitet sa prosekom od 15 poena, 5,9 asistencija, 2,8 skokova i 1,9 ukradneih lopti, kao i indeksom 18,7 po meču.

SPISAK ARGENTINE

Li Alija (Himnasija La Plata)

Gonsalo Bresan (bez kluba)

Nikolas Brusino (Gran Kanarija)

Fransisko Kafaro (Santa Klara)

Fakundo Kampaco (Crvena zvezda)

Tomas Čapero (UDEA Algesiras)

Gonzalo Korbalan (Burgos)

Gabrijel Dek (Real Madrid)

Karlos Delfino (Pezaro)

Huan Fernandez (Fuenlabrada)

Maksim Fjelerup (Đirona)

Patrisio Garino (Đirona)

Huan Ignasio Markos (Ljeida)

Lusio Redivo (Ćividale)

Santijago Truet (San Dijego)

Luka Vildoza (Panatinaikos)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari