Aleksa Avramović: Imam snage da grizem po celom terenu, Dejan Davidovac je duša tima (VIDEO) 1foto:FIBA basketball

Aleksa Avramović je uspeo da u polufinalu „zaključa“ možda i najboljeg igrača na turniru do polufinalnog meča. Srbija je deklasirala Kanadu (95:86) i u nedelju će se boriti za zlatnu medalju.

Košarkaši Srbije su odizeli osam lopti rivalu, od kojih je Aleksa Avramović u dva navrata „izčepario“ Šej Gildžijus-Aleksandera. „Orlovi“ su prva reprezentacija koja je na Mundobasketu svela Kanađane na manje od 90 ubačenih poena, što je možda i bio ključ za veliku i istorisjku pobedu.

Imala je Srbija čak petoricu dvocifrenih, međutim, defanzivno je toliko dobro odigrala da je osnovni utisak da je to zapravo bilo i najvažnije u trijumfu nad Kanađanima.

Teško je bilo koga izdvojiti u tom aspektu igre, ali je neizbežno spomenuti defanzivni fanatizam Alekse Avramovića.

Nije bilo beka ili igrača iz spoljne linije na kojeg Avramović nije išao agresivno, u niskom stavu, fantastične energije i neverovatne upornosti.

Emotivan i usplahiren pokušao je da se smiri izlaskom pred kamere, ali je odmah posle meča u jednom dahu želeo da podvuče važne sekvence tokom meča.

– Ja radim svoj posao. Imam snage da grizem po celom terenu. Mislim da smo smao početkom treće deonice malo izgubili konce. Oni su se rastrčali, širili po terenu, ali smo se na vreme regrupisali. Verujem da Šej u karijeri nije doživeo ovakav pritisak koji smo mi vršili na njemu u odbrani. Moram da apostrofiram Dejana Davidovca. Možda se to na terenu ne vidi, odnosno u statistici, ali on je duša tima – emotivan je bio Aleksa.

 

Nije želeo da se bavi prognozama sa kime će Srbija igrati u finalu, usredsređen na igru svog tima kao da je bio siguran da će Srbija imati šta da kaže u meču za zlato.

– Mene zaista ne zanima sa kime ćemo igrati u finalu. Ovde smo da se borimo za Srbiju, naš narod, prijatelje, porodice i to nas najviše motiviše – podvukao je Avramović koji je duel završio sa 10 poena, dve asistencije i toliko ukradenih lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari