Denis Šruder zbog srpskog trenera "odjavio" Lejkerse 1foto:FIBA basketball

Pokazao je na Mundobasketu da su se u Lejkersima ogrešili o njega, a pre nego što će zablistati u dresu Nemačke, MVP Svetskog prvenstva odlučio je da potpiše za Toronto Reptorse.

Denis Šruder je karakterno „čudnovata biljka“ ali je kao košarkaš neko ko spada u grupu najboljih evropskih plejmejkera. Sa desetogodišnjim stažom u NBA ligi, dokazan je i u najjačoj konkurenciji međutim u Lejkersima je doživeo da spadne na ulogu pukog epizodiste, prošle sezone.

Pre nego što će sa reprezentacijom Nemačke zablistati na Mundobasketu i obeležiti šampionat zlatnom medaljom i briljantnim individualnim partijama, Šruder je odlučio da „odjavi“ Lejkerse i potpiše dvogodišnji ugovor sa Toronto Reptorsima.

Pre dve godine, Šruder je bio tema podsmeha zbog odluke da odbije opciju potpisa četvorogodišnjeg ugovora sa Lejkersima za ukupno 84 miliona dolara. Smatrao je tada da vredi više, a kako boljih ponuda nije imao na kraju je morao da sklopi jednogodišnju saradnju sa Bostonom težine 5.900.000 dolara. Da čitava stvar bude kompleksnija, u Seltiksima se nije nametnuo, baš kao ni u Hjustonu.

Usledila je nova selidba u Lejkerse gde je prošle sezone bio puki epizodista igrajući za svega 2.900.000 dolara.

I mada je imao opciju da ostane u Los Anđelesu, spakovao je kofere i preselio se u Toronto.

Sa Reptorsima je potpisao dvogodišnji ugovor na osnovu kojeg će zaraditi 26.000.000 dolara.

Možda su pojedini bili iznenađeni njegovim potezom, međutim Šruder je tačno znao zašto je takvu odluku doneo.

– Zbog trenera Darka Rajakovića. Upoznao sam ga pre pet godina u Oklahomi kada je bio pomoćnik i od tada smo postali prijatelji. Mnogo mi se svidelo kako je trenirao i mene, i ostatak tima, Kada je imenovan za prvog trenera Toronta, pozvao sam svog agenta i rekao mu: ’Želim kod Rajakovića. Sredi mi to’. Uspeo je i mislim da nas čeka sjajna saradnja u Torontu. Verujem da ćemo kod njega igrati sličnu košarku kao u reprezentaciji sa više protoka lopte. Očekujem i da igramo jaku odbranu – detaljno je Šruder obrazložio sovj potez u razgovoru sa poznaotm novinarkom Malikom Endrjuz.

Da je njegov odnos sa srpskim stručnjakom veoma intenzivan pokazao je Šruder i otkrićem da su tokom Mundobasketa konstantno bili u kontaktu.

– Svaki dan i pred svaku utakmicu mi je slao poruke da mi poželi sreću. Jedino mi je pred finale poželeo da dobro odigram ali da Srbija pobedi.

Njih dvojica sarađivali su u Oklahomi dve godine tokom kojih je reprezentativac Nemačke igrao sjajnu košarku. Te dve godine u Tanderima i prethodno poslednja u Atlanti Houks za njega su bile najbolje u NBA karijeri.

U proseku je beležio oko 19 poena, uz visoke procente šuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari