Selektor Pešić odredio 12 igrača za Mundobasket: Odlučio ko se vraća natrag za Beograd 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić odredio je konačan spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na Mundobasketu.

Sa konačnog spiska igrača koji su igrali u Kini, otpao je Aleksa Radanov, a preostalih 12 košarkaša će igrati u Manili, gde su reprezentivci stigli u utorak i gde će se dalje spremati za takmičenje u B grupi.

Igrači koji će na Svetskom prvenstvu nastupiti protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana su: Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Iako je selektor ranije najavio da će konačni spisak saopštiti 48 sati pre prvog meča na Mundobasketu očigledno je da je već nakon dva kontrolna duela na turniru u kineskom Šenženu odlučio da Radanov ne putuje na Filipine.

Šampionat sveta počinje 25. avgusta, a Srbija svoj prvi meč igra dan kasnije protiv selekcije Kine.

U preostala dva duela u B grupi sastaje se 28. avgusta sa Portorikom, a dva dana kasnije sa Južnim Sudanom.

Prva dva tima na tabeli svake grupe idu u narednu rundu, a protivnik Srbije u toj fazi takmičenja biće ekipa iz A grupe u kojoj su Italija, Dominikanska republika Filipini i Angola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari