Muslin "častio" igrače 1Foto: FSS

Fudbaleri reprezentacije Srbije „broje sitno“ do dvomeča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Nakon subotnjeg duela sa Moldavijom (18.00), koju su u prvom susretu preslišali u Kišinjevu (0:3), „orlove“ očekuje veoma težak test, posle tri dana u Irskoj (20.45), nakon kojeg prohodnost ka planetarnom šampionatu može postati znatno lakša. Naši fudbaleri dele prvo mesto na tabeli upravo sa Ircima, a do kraja kvalifikacija ostalo je još četiri kola.

U svojoj bazi u Staroj Pazovi izabranici selektora Slavoljuba Muslina sprovode poslednje treninge pred subotnji meč na stadionu Partizana: uigravaju se linije tima, usavršavaju postavljanja i kretnje prilikom prekida, radi na taktičkim finesama. Zadovoljan viđenim; formom i zalaganjem fudbalera, selektor je odlučio da ih nagradi kratkotrajnim napuštanjem karantina u sredu popodne, kako bi se videli sa porodicama i opustili u najvoljenijem društvu.

– Ponašamo se kao tim, svako radi svoj deo posla i tako svako dolazi do izražaja. Najbitnije je da pobedimo, ne toliko ko će davati golove ili ih nameštati. Atmosfera je super, nikad nije bila bolja – poručio je Dušan Tadić, neposredno pre napuštanja baze u Staroj Pazovi.

Ustaljenim frazama fudbaler engleskog Sautemptona uverava javnost da će pristup protiv autsajdera Moldavije biti identičan onome tri dana kasnije u Dablinu.

– Koncentrisani smo na Moldaviju, jer nam je prevashodni cilj da njih pobedimo i tek onda ćemo razmišljati o Ircima. Biće teško i protiv Iraca. Treba biti strpljiv, ne nervozan. Treba da kucamo na vrata i što pre probamo da damo gol. Ako se to ne desi, onda moramo da budemo strpljivi jer samo tako možemo do pobede – stava je Tadić, najpouzdaniji fudbaler u napadačkoj liniji reprezentacije.

Očekivanja javnosti da Srbija zadrži pobednički kurs i kao prva u grupi domogne se direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo ne opterećuju previše Tadića i saigrače, navikle na takvu viziju ljubitelja fudbala u našoj otadžbini.

– Navikli smo na pritisak, profesionalci smo i to je sasvim normalno. Nama i treba tako nešto, volimo to. Moramo da se maksimalno koncentrišemo. Ako damo 100 odsto, pobedićemo oba protivnika – potpuno je siguran Tadić.

Matija Nastasić, štoper nemačkog Šalkea, oprezan je i nimalo euforičan pred meč sa unapred otpisanom Moldavijom.

– Ovakve utakmice su nam pravile velike probleme prethodnih godina i zato moramo da budemo koncentrisani od prvog minuta. Sve zavisi od nas, u dobroj smo poziciji i to treba da iskoristimo. Moramo da igramo kao ekipa, svi zajedno da napadamo i svi zajedno da se branimo jer samo tako možemo da uspemo – istakao je Nastasić, uz napomenu da se fizički oseća odlično i da je spreman za meč.

Svaka čast Zvezdi i Partizanu

Dušan Tadić se kao fudbaler formirao u Vojvodini, međutim reprezentativac Srbije je srdačno čestitao i javno pohvalio Crvenu zvezdu i Partizan na plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope: „Dobro je to zbog fudbala i atmosfere. Drago mi je i bitno je da to ponavljaju iz godine u godinu“, rekao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari