Na dan treće utakmice večitih rivala u finalu ABA lige: Naneli pesnicom naneo Lazareviću povredu oko oka (FOTO) 1Foto: Nikola Gligic/Starsport

Treća utakmica finala plej-ofa košarkaške ABA lige, u kojoj Crvena zvezda s predošću od 2:0 u pobedama izlazi na megdan s Partizanom večeras (20.30 časova) u Beogradskoj areni, imala je nemilu uverturu.

Košarkaš crno-belih Džejms Naneli je pesnicom udario igrača crveno-belih Stefana Lazarevića u hodniku Arene dok su se večiti rivali mimoilazili smenjujući se na prepodnevnom treningu.

Nedugo posle incidenta, Zvezda je objavila saopštenje i fotografiju Lazarevićeve povrede.

Na dan treće utakmice večitih rivala u finalu ABA lige: Naneli pesnicom naneo Lazareviću povredu oko oka (FOTO) 2
Foto: Košarkaški klub Crvena zvezda

Saopštenje prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

 

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

Na dan treće utakmice večitih rivala u finalu ABA lige: Naneli pesnicom naneo Lazareviću povredu oko oka (FOTO) 3
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari