Na Evropskom prvenstvu u Rimu 12 srpskih atletičara, Ivana Španović odustala 1Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Srbiju će na predstojećem Evropskom atletskom prvenstvu u Rimu predstavljati rekordnih 16 takmičara, saopštio je Srpski atletski savez.

Na Evropskom prvenstvu, koje će se održati od 7. do 12. juna u Rimu neće biti Ivane Španović koja je odustala od takmičenja kako bi se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Parizu.

Na predstojećem takmičenju učestovaće Angelina Topić u skoku uvis i skoku udalj, Milica Gardašević u skoku udalj, Adrijana Vilagoš, Marija Vučenović i Ivana Đurić u bacanju koplja, kao i Elzan Bibić u trci na 5.000 metara.

U bacanju kugle takmičiće se Armin Sinančević i Asmir Kolašinac, u skoku udalj Strahinja Jovančević i Lazar Anić, Boško Kijanović u trci na 400 metara, a Milica Emini na 100 metara s preponama.

Nikola Kostić trčaće na 400 metara s preponama, Ivana Ilić na 100 i 200 metara, Marija Ćirić na 400 metara, a Slavko Stević i skoku uvis.

„Srbija ima bogatu sportsku tradiciju, a ova ekipa atletičara je samo još jedan dokaz njene izuzetnosti i posvećenosti sportskom uspehu. Sa ovakvim timom, Srbija se nada velikim rezultatima na ovogodišnjem Evropskom atletskom prvenstvu“, navodi se u saopštenju Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari