Na korak do novog rekorda 1Marko Simonović Foto: STARSPORT

Crvena zvezda i dalje je neporažen tim u ABA ligi pošto je u Pioniru zabeležila još jednu pobedu protiv ekipe Mornara (82:71) u okviru 20. kola regionalnog takmičenja.

Poslednji put tim Dejana Radonjića izgubio je u ABA ligi 25. januara 2016. godine od Partizana (od tada su nanizali 29 trijumfa), a upravo će protiv večitog rivala u narednom susretu imati priliku da obore rekord po broju uzastopnih pobeda, koji su sami postavili pre dve godine.

Crveno-beli su igrali bez povređenih Dangubića, Jovića i Kuzmića, pa su uz malo više muke stigli do pobede. Gosti su bili veoma raspoloženi, šutirajući trojke šest od 10 u prvoj četvrtini uspeli su da naprave razliku od 15 poena. U drugoj deonici Zvezda je popravila odbranu, pa se i prednost Mornara postepeno smanjivala da bi pred odlazak na odmor na semaforu bilo 36:43.

Ekipa iz Bara meč je nastavila u sjajnom ritmu i posle poena Vujoevića uz faul imala je ponovo osetnu prednost od 14 poena. Bio je to znak za uzbunu kod domaćina, koji serijom od 10:0 hvata priključak da bi potom u poslednjoj četvrtini, uz pomoć Gudurića i Bjelice, slomio otpor Mornara zabeleživši 13. uzastopnu pobedu.

-Nadam se da nam se onako loš period i loša igra od početka utakmice više neće ponavljati. S druge strane, sasvim je prirodno i normalno da zbog ovolikog broja utakmica imamo loš dan, kada nam šut neće ići, skokovi, kada ćemo gubiti mnoštvo lopti. Sasvim je prirodna stvar i da nekad izgubimo. Međutim, to nas neće poremetiti kao što nisu ni ove pobede –  rekao je Dejan Radonjić

Trener Crvene zvezde objasnio je da se još uvek ne zna kada će povređeni košarkaši moći ponovo da zaigraju. Među odsutnima na narednom meču protiv Efesa mogao bi da se nađe i Gudurić koji je  posle jednog pada napustio igru. 

-Kuzmić i dalje ne može da pomera desnu šaku. Kod Jovića je svaki dan nova analiza i tu ćemo tek videti šta će biti. Dangubić u utorak ide na pregled posle čega ćemo tačno znati kada će biti sposoban da igra, ali mislim da neće biti spreman za Efes i Partizan – objasnio je Radonjić, rekavši još da se nada da situacija sa Gudurićem nije ozbiljna.

U utakmici protiv Mornara najbolji u Zvezdi bili su Čarls Dženkins sa 12 poena, tri skoka i sedam asistencija i Simonović sa 15 koševa uz tri skoka. Na drugoj strani, 15 poena je ubacio Voler, a po 10 su dodali Pavić i Tejtum.  Zvezda u petak dočekuje Efes u Evroligi.

Kuzmić januarski MVP

Ognjen Kuzmić najkorisniji je košarkaš Evrolige u mesecu januaru, objavljeno je na sajtu elitnog takmičenja. Centar Crvene zvezde u januaru je odigrao i partiju karijere, protiv Fenerbahčea, kada je postigao 21 poen i dodao osam skokova, ali i blokirao Juda u poslednjem napadu za veliko slavlje svog tima.  Kuzmić je prosečno beležio 11,6 poena i osam skokova za ukupan indeks 17,8.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari