Na redu je baraž 1

Teniska ženska reprezentacije Srbije može i bez Jelene Janković i Ane Ivanović, barem na trenutnom nivou takmičenja.

Prva je pošteno odslužila „dug“ državi, a druga se oprostila od aktivnog igranja, ali su se njihove mlade naslednice probile do baraža za popunu Svetske B grupe. Ekipa, u sastavu Nina Stojanović (126 na WTA listi), Ivana Jorović (148), Dejana Radovanović (409) i Bojana Marinković (618), 1996. i 1997. godište, uz mnogo borbe i malo sreće, dobile su duele sa Estonijom, Bugarskom, Izraelom i Poljskom u Prvoj grupi Evroafričke zone, a sutra će saznati rivala za meč, predviđen za 22. i 23. april.

– Cilj nam je bio da prođemo dalje, ali znali smo od starta da će svi mečevi biti teški, naročito poslednji u plej-ofu. Poljska je bila favorit, kada je reč o dublu, ali moje devojke su se maksimalno borile i zato im čestitam svima. Iza nas je izvanredna nedelja, a ostvarenom rezultatu je doprinela i veoma pozitivna atmosfera u ekipi. Svi smo bodrili jedni druge i zajedno zaslužili plasman u baraž – prezadovoljno podvlači crtu ispod nastupa u estonskoj prestonici Talinu selektorka srpske selekcije Tatjana Ječmenica.

U bubnju će se naći četiri poražene reprezentacije u prvom kolu Svetske B grupe B, kao i pobednici zonskih takmičenja (isto četiri), a pre izvlačenja parova biće određen kvartet nosioca. U taboru finaliste Svetske grupe iz 2012. godine svim srcem navijaju za priliku da sledeću, još težu prepreku pokušaju preskočiti pred svojom publikom.

– Presrećna sam što smo na kraju balade uspele da pobedimo i jednu tako dobru reprezentaciju kao što je Poljska. One su jače i iskusnije od nas, ali mi smo bile timski povezanije, što je uz sjajnu energiju i međusobno bodrenje bio presudan faktor za plasman u sledeći krug. Puno nam je značila i podrška medija u Srbiji, jer smo osetile koliko su naši nastupi i pobede ispraćeni. Nadam se da ćemo se videti uskoro, to jest da ćemo žrebom dobiti domaćinstvo u baražu. Zajedno je sve lakše i jednostavnije – poručila je iz bivše sovjetske republike talentovana Ivana Jorović.

Lajović napreduje u Argentini

Srpski teniser Dušan Lajović na pragu je plasmana u glavni žreb turnira u Buenos Ajresu. On je u prvom kolu kvalifikacija pobedio Italijana Simonea Bolelija rezultatom 2:0 (6:1 6:4), zemljaka svog sledećeg protivnika Alesandra Đanezija. Osim njega, na turniru u glavnom gradu Argentine učestvovaće i Janko Tipsarević, dobitnik specijalne pozivnicu organizatora, koji mu je za rivača na startu dodelio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Ovaj turnir igra se u Buenos Ajresu, na šljaci, a ima nagradni fond od 624.340 dolara.

Šampioni Zimonjić i Troicki

Srpski dubl Nenad Zimonjić – Viktor Troicki osvojio je ATP turnir kategorije 250 u Sofiji. Naš par je u jednosatnom finalu savladao rusku kombinaciju Mihail Engin – Andrej Kuznjecov – 2:0 (6:4, 6:4). Posle uspeha u glavnom gradu Bugarske, gde Troicki nije odbranio trofej u singlu, njih dvojica idu u Roterdam, na turnir iz kategorije 500. Troicki radi nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, a Zimonjić zbog zajedničke borbe sa Hrvatom Marinom Čilićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari