Iako zimski prelazni rok za fudbalere počinje tek sledeće godine, u našoj Superligi traje od 15. januara do 11. februara, sa obe strane Topčiderskog brda pijaca je već uveliko otvorena.

Istina, za sada se prodaje i kupuje, samo preko medija. Nijedan kupoprodajni ugovor još uvek nisu sklopili ni Crvena zvezda ni Partizan.

Novinari kojima je sektor Crvena zvezda su nedeljama tvrdili da je Ričmond Boaći crveno-beli dres poslednji put obukao u 156. derbiju. Iz „dobro obaveštenih izvora“ dobili su informaciju da su za Boaćija Francuzi spremni da izdvoje „samo“ pet miliona evra, Englezi su nudili osam, a Kinezi čak 12 miliona evra. Međutim, direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je demantovao te priče.

– Za Boaćija još uvek nismo dobili nijednu konkretnu ponudu. Konkretnu ponudu smo dobili samo za Radonjića od jednog bundesligaša vrednu pet miliona evra, ali smo je odbili – izjavio je Terzić.

Minulih dana (nedelja) mogli smo takođe da čujemo (pročitamo) da će crveno-bele „sigurno“ napustiti i Gelor Kanga, Mičel Donald, Le Talek, Slavoljub Srnić… Svi su oni i dalje na platnom spisku u LJutice Bogdana.

Istovremeno pravljen je (pravi se i danas, i sutra će…) spisak onih koji će doći. Kao najzvučnije ime na tom spisku (želja) je vezista BATE Borisova Marko Ivanić. Nažalost navijača Zvezde ni od tog transfera nema ništa.

– Crvena zvezda još uvek nije toliko finansijski moćna da za obeštećenje igrača izdvoji 1,7 miliona evra – objasnio je Terzić.

Osim Ivanića na tom spisku „želja“ su i njegov saigrač Nemanja Milunović, napadač Olimpijakosa Ben Ben, Filip Đuričić (demantovao je mogućnost da se vrati u Srbiju), a od „domaćih“ igrača Zvezda je, navodno, zainteresovana (opet) za Milana Pavkova (Radnički) i Đorđa Ivanovića iz Spartaka.

Veliko „tumbanje“ tima, takođe „dobro obavešteni“, najavljivali su i u Partizanu. I, kao i kod „komšija“ – ništa. Još uvek se samo priča. Iako su kao i za Boaćija, i za Vladimira Stojkovića tvrdili da mu je 156. derbi oproštaj od crno-belog dresa. Sada se pojavila informacija da će ipak, verovatno, ostati u Humskoj 1. Tavamba, Everton i Jeftović imaju, kao, odlične ponude iz Italije, a Jankovića osim Italijana žele i Portugalci. S druge strane crno-beli dres će (opet) obući Radoslav Petrović (Sporting), Antonio Rukavina (Viljareal), Miralem Sulejmani (Jang Bojs). Svima njima u junu ističu ugovori, žele da se vrate u reprezentaciju a iz crno-belog će najlakše stići do dresa „orlova“. Kao najveće pojačanje spominje se Žerar Gou (28), robusni napadač Kairata koji je ove sezone postigao je 24 gola u šampionatu Kazahstana.

Od „domaćih“ igrača Partizanu je (navodno) zanimljiv mladi Dejan Georgijević, jedan od najboljih igrača Voždovca koji je prošao omladinsku školu crno-belih.

Napisano a ne ostvareno

Crvena zvezda
ODLAZE: Ričmond Boaći, Gelor Kanga, Slavoljub Srnić, Mičel Donald, Le Talek…
DOLAZE: Mirko Ivanić (BATE), Nemanja Milunović (BATE), Filip Đuričić (Sampdorija), El Fardu Ben (Olimpijakos), Milan Jevtović (Antalija), Đorđe Ivanović (Spartak)…

Partizan
ODLAZE: Vladimir Stojković, Marko Janković, Luis Everton, Marko Jevtović, Leandre Tavamba…
DOLAZE: Radosav Petrović (Sporting), Antonio Rukavina (Viljareal), Miralem Sulejmani (Jang Bojs), Žerar Gou (Kairat), Dejan Georgijević (Voždovac)…

Potencijalna pojačanja’]

Napravljen je i „spisak“ fudbalera sa ovih prostora kojima u junu sledeće godine ističu ugovori i oni slove kao (ozbiljna) potencijalna pojačanja. Na njemu su: Neven Subotić (Borusija), Nemanja Pejčinović (Lokomotiva), Gojko Kačar (Augzburg), Saša Zdjelar (Olimpijakos), Miloš Ninković (Sidnej), Stefan Šćepović (Hihon), Milan Vilotić (Grashopers), Marko Milinković (Genčeirgli), Milan Biševac (Mec).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari