Na Zlatiboru se čuva prvo mesto 1Foto: KK Crvena zvezda (Arhiva)

Crvena zvezda će smenu na klupi zapamtiti prevashodno po pobedi od neophodnih osam i više razlike protiv Borca (84:74), posle koje je Milenko Topić biranim rečima govorio o Dušanu Alimpijeviću, potvrdivši indirektno da je teška srca prihvatio imenovanje za šefa struke, prvi put u prekratkoj trenerskoj karijeri.

To bi moglo da znači i do subotnjeg meča sa Zlatiborom (što je naravno malo verovatno), ukoliko stresni povratak na lidersko mesto grupe A bude prokockan na planinskoj lepotici. Gostovanja Borcu i Megi na koncu su koštala Alimpijevića odlaska iz kluba, a o kakvom bi meču moglo da se radi svedoči podatak da je na Zlatiboru Borac izgubio jedini meč na strani, do nedavnog odlaska u Beograd na megdan Zvezdi. Samo dan kasnije košarkaši Partizana iz prikrajka će posmatrati gostovanje FMP Dinamiku, poslednje na kojem tim iz Železnika eventualno može kiksnuti, samim tim omogućiti crno-belima povratak na lidersko mesto grupe B pred početak plej-ofa.

Zvezda je prvi meč bez Dušana Alimpijevića na klupi odigrala po istom šablonu; oscilirajući u igri sve vreme, mučeći se protiv igrača koji su mahom otpadali tokom selektiranja u redovima večitih rivala. Jedna od retkih dobrih stvari odnosila se na simultanke Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, čije bi igračke sposobnosti trebalo da dobiju na značaju kod Milenka Topića.

Zlatibor je verovatno najprijatnije iznenađenje u plej-ofu; debitant u najelitnijem domaćem takmičenju trenutno je na skoru 4-4; uz samo jedan poraz kod kuće i to od Mege. Centar Dragoslav Papić najbolji je strelac tima sa prosečnih 18,6 poena po utakmici, dok je Svetozar Popović najbolji asistent (10,1 as). Vanja Guša, dokazani trener u radu sa mlađim kategorijama, pre svega Crvene zvezde, napravio je homogen tim, koji naročito dobro ume da odigra na domaćem terenu. Jedino sa puno entuzijazma, crveno-beli bi trebalo da se pobednički vrate sa Zlatibora i polako počnu sa pripremama za četvrtfinale plej-ofa.

Vršac se bori za mesto u doigravanju; trenutno su četvrti sa skorom 3-5, ali je Partizan u fazi sezone kada im svaka pobeda znači ostanak u igri za lidersko mesto grupe B. Crno-beli će sa posebnom pažnjom pratiti dešavanja na Dorćolu; Dinamik će takođe u nedelju ugostiti FMP u hali koja je sve, samo ne mesto za odigravanje utakmica elitnog ranga. U Železniku su svesni svih struja koje bi mogle da ih nateraju da krenu u rikverc, zbog čega su poslednjih dana radili na taktičkim sekvencama važnim u zaustavljanju Andreje Stevanovića, Nemanje Krstića i Petra Rakićevića.

Raspored i tabele

  1. kolo

grupa A

subota

Tamiš – Mladost                18.30

Borac – Mega     19.00

Zlatibor – Crvena zvezda                19.00

  1. Crvena zvezda 6-2
  2. Borac 6-2
  3. Mega 5-3
  4. Zlatibor 4-4
  5. Tamiš 2-6
  6. Mladost 1-7

nedelja

Metalac – Vojvodina       18.00

Dinamik – FMP   19.00

Vršac – Partizan 20.30

 

  1. FMP 7-1

  2. Partizan 7-1

  3. Dinamik 4-4

  4. Vršac 3-5

  5. Metalac 2-6

  6. Vojvodina 1-7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari