Ni iz trećeg susreta u poslednjih mesec dana protiv Rafaela Nadala, najbolji teniser Srbije Novak Đoković nije izašao kao pobednik. Kao i u Hamburgu, te nedavno na Rolan Garosu, igra sjajnog Španca je i u finalu Artoa šampionata u Kvinsu bila nerešiva engima za trećeg igrača sveta – 2:0 (7:6, 7:5) .

Ni iz trećeg susreta u poslednjih mesec dana protiv Rafaela Nadala, najbolji teniser Srbije Novak Đoković nije izašao kao pobednik. Kao i u Hamburgu, te nedavno na Rolan Garosu, igra sjajnog Španca je i u finalu Artoa šampionata u Kvinsu bila nerešiva engima za trećeg igrača sveta – 2:0 (7:6, 7:5) . Razlika u ovom novom trijumfu Nadala je u tome što je prethodna dva izvojevao na svojoj podlozi – šljaci, dok je ovaj novi obezbedio na travi. Nadal je titulom (prva na travi) u Kvinsu osvojio 225 ATP poena, a Đokoviću je finale donelo novih 155 bodova.

Federer odbranio titulu u Haleu

Pobedom nad Filipom Kolšrajberom u dva seta – 6:3, 6:4 najbolji teniser sveta Rodžer Federer osvojio je petu titulu na turniru u Haleu. Švajcarcu je ovo 55. trofej u karijeri, a drugi ove sezone. Pobeda nad Kolšrajberom je 59. u nizu na travnatoj podlozi.

– Ovo je dobar znak i nadam se da ću pobedničku seriju na travi nastaviti i u Vimbldonu – rekao je Federer, koji je poslednji poraz na travi doživeo u prvom kolu Vimbldona 2002. godine protiv Hrvata Marija Ančića.

Kada je na početku meča uz puno muke sačuvao servis, Novak Đoković zaigrao je sa više samopouzdanja protiv Nadala. Odmah je upisao brejk, te potom i prednost od 3:0. Ali na tome se zadržao, jer je sjajni Španac napravio prekret i uspao da stigne do izjednačenja -4:4. Usledila je razmena gemova sve do taj-brejka. Imao je srpski teniser set loptu, ali „preživeo“ je šampion Rolan Garosa i sa dva vezna poena došao do 1:0, pa je Đoković na predah do drugog seta otišao sa slomljenim reketom.
U istom ritmu nastavio je Nadal u drugom setu. Iskoristio je potpunu dekoncentrisanost trećeg igrača sveta i došao u prednost od 2:0. Ipak, već u trećem gemu Đokoviću su se ukazale tri brejk šanse, što mu je donelo poništavanje „minusa“. Svaki gem na servis srpskog tenisera pretvarao se u dramu, u kojoj je Đoković jedva izbegavao brejk, dok je Nadal svoje servise rutiski pogađao. To se, međutim, promenilo u devetom gemu – španski teniser u nekoliko navrata je pogrešio, što je Novaku Đokoviću donelo brejk i šansu da servira za set. U narednom gemu rivali su demonstirali sjajan tenis i neverovatnu razmenu udaraca. U velikoj psihološkoj borbi kao bolji se pokazao Nadal, pa su se stvari vratile u stanje u kojem nijedan od njih dvojice nije imao brejk prednosti -5:5. Posle dva sata i 15 minuta Španac je na servis Đokovića obezbedio prvu meč loptu koja mu je donela 28. titulu u karijeri, a petu u ovoj sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari