Nadal izjavio da nije spreman za Rolan Garos: Teško mi je, možda ću pokušati 1Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle eliminacije u drugom kolu mastersa u Rimu od Poljaka Huberta Hurkača (6:1, 6:3), da oseća da nijje mentalno spreman za nastup na Rolan Garosu, turniru koji je osvajao 14 puta u karijeri.

Španac je tek drugi put od 2003. osvojio samo četiri gema u jednom meču na šljaci, pa je na konferenciji za medije bio veoma nezadovoljan zbog trenutne forme u kojoj se nalazi.

Ne želim još da odlučim o tome. Postoje dve moguće staze. Mislim da nisam spreman da se takmičim na Rolan Garosu posle ovog što sam danas uradio. Ostale su još dve nedelje, uradićemo sve što je moguće da promenimo situaciju. Iako mi je teško, frustrirajuće, bliži sam tome da pokušam. Zapeo sam, ali potrudiću se u ove dve nedelje – izjavio je Nadal.

On je dodao da je njegova trenutna forma daleko od one koja je neophodna za dobar nastup u Parizu.

Fizički, postoje neki problemi, ali nisu takvi da bi bilo dovoljno da se kaže da ne mogu da igram na najvažnijem događaju u mojoj teniskoj karijeri. Da vidimo kako će sve da ide, kako ću mentalno biti sutra, prekosutra, za nedelju dana. Ako se budem osećao spremnim, biću tamo i boriću se za stvari koje sam se borio u poslednjih 15 godina, iako sada to deluje nemoguće

Rolan Garos počinje 26. maja, a titulu brani Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari