„Nadal je zaslužio ovacije publike, a Đoković zvižduke“: Čuveni novinar o nastupu srpskog tenisera u Rimu 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Čuveni italijanski novinar Ubaldo Skanagata smatra da se Novak Đoković nije dovoljno trudio u duelu sa Alehandrom Tabilom na mastersu u Rimu i da je to razlog zbog čega je izgubio od Čileanca.

Skanagata, koji je postao poznat širom sveta nakon čuvene rečenice „not too bad“ na konferenciji za medije u Melburnu kada je Đoković osvojio svoj sedmi Australijen open, naveo je i da je publika u Rimu to shvatila.

On smatra da su se zato sa tribina začuli zvižduci kad je srpski teniser odlazio sa centralnog terena po završetku duela sa Tabilom, dok je dan ranije nekoliko hiljada ljudi Nadala ispratilo ovacijama dok je napuštao rimski teniski centar.

Skanagata je naveo da je „Đokovićevo ponašanje neobjašnjivo“, i dodao da će Janik Siner biti favorit na Rolan Garosu.

„Nemoguće je da stariji novinar ne bude iznenađen kada u 24 časa vidi užasna izdanja dva legendarna šampiona kakvi su Rafa Nadal i Nole Đoković koji su na Foro Italiku zajedno uzeli 16 titula. Španac je osvojio četiri, a Srbin pet gemova. Ipak u ta dva debakla je nešto što moramo posebno da istaknemo“, rekao je Skanagata, a potom nastavio:

„Slučaj Đokovića, koji je izgubio od Tabila, igrača koji nikada nije pobedio nekoga iz Top 10 je drugačiji. Nole je izašao iz sezone u kojoj je igrao četiri grend slem finala i uzeo tri titule, a četvrtu je izgubio od Alkaraza u petom setu Vimbldona. Godina u kojoj je delovao kao nepobedivi ratnik, vanzemaljac. Šta se desilo Novaku Đokoviću, pa je postao pobediv?“.

Italijanski novinar kritikovao je Đokovića i zbog toga što je na konferenciji za medije po završetku duela sa Tabilom kao izgovor za poraz naveo incident koji se dogodio u petak, kada ga je aluminijumska flašica za vodu pogodila u glavu.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Beogradu, gde se priprema za nastup na Rolan Garosu, koji počinje 26. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari