Nadal: Pokušaću da nastupim na Vimbldonu 1Foto: EPA-EFE

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da će pokušati da učestvuje na ovogodišnjem Vimbldonu.

“Trenutno mi je Vimbldon prioritet. Grend slem turniri su uvek najvažniji, ali telo će dati odgovor da li ću zaigrati ili ne”, rekao je Španac i dodao:

„Moram da budem strpljiv. Svaki dan napredujem po malo. Imam još nedelju dana treninga ovde. Nadam se da će mi to pomoći da budem kompetetivan na Vimbldonu. Na travi nema mnogo logike. Na toj podlozi se dešavaju najnelogičnije stvari“.

“Kada budem odradio više treninga i pojačam intenzitet, tada ću znati da li mogu da nastupim na Vimbldonu”.

Nadal je potom otkrio i detalje rehabilitacije povređenog stopala, povrede zbog koje je nakon Rolan Garosa hodao uz pomoć štaka.

– Bio sam dva puta u Barseloni, gde nije odrađeno sve, ali promene su odmah primetne. Nekako se smanjio bol u zglobovima koji mi je pravio problem. Osećam to, ponekad je bol prisutan, ponekad i ne, ali sam srećan. Već nedelju dana ne hramljem tako da napreduje sve u dobrom pravcu.

On je dodao i da je neophodno turnire iz masters serije približiti grend slemovima po značaju.

“Mastersi su veliki događaji. Iz moje perspektive, čini mi se, da se ostali turniri smatraju nižim od grend slemova. Mislim da treba da ih približimo u smislu promocije i značaja”, zaključio je Španac.

Nadalovo učešće na trećem Grend slemu sezone bilo je pod znakom pitanja zbog povrede stopala, ali se brzo oporavio posle osvajanja Rolan Garosa i nedugo zatim počeo da trenira na travi.

Prošle godine nije igrao u Londonu, na turniru na kojem je 16 puta nastupio.

Vimbldon je osvajao 2008. i 2010. godine, a na svom poslednjem nastupu u Londonu 2019. godine stigao je do polufinala.

„Bik sa Majorke“ će najverovatnije nastaviti put ka „kalendarskom slemu“, odnosno titulu na sva četiri Slema u jednoj godini, pošto je prethodno osvojio Australijan open i Rolan Garos.

Vimbldon počinje 27. juna, a titulu brani Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari