Nadal se "osvetio" De Minoru za poraz u Barseloni i plasirao treće kolo mastersa u Madridu (VIDEO) 1Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta pobedio 11. tenisera sveta Australijanca Aleksa De Minora 7(8):6, 6:3.

Na taj način se „osvetio“ Australijancu za poraz koji mu je ovaj naneo na turniru u Barseloni pre 10 dana kada ga je pobedio sa 2:0 u setovima (7:5, 6:1).

Mučio se dosta Nadal u ovom meču i tek posle dva sata i tri minuta igre stigao do pobede.

U taj-brejku nekadašnji broj jedan, a trenutno 512. igrač na ATP listi je imao prednost od 6:2, a onda je De Minor nanizao četiri poena i ušlo se u pravu dramu, a prva deonica igre je pripala „biku iz Manakora“ tek posle greške protivnika se osnovne linije.

Nadal je na startu drugog seta napravio brejk koji je sačuvao do kraja druge deonice igre i tako se plasirao u treće kolo gde će igrati protiv Argentinca Pedra Čačina, koji je ranije danas pobedio sa 2:1 Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Ipak, najzanimljiviji momenat na meču desio se u trećem gemu prvog seta kada je domaći teniser ušao u raspravu sa sudijom Fergusom Marfijem.

Sudija je dodelio poen De Minoru, a Nadal je kasno prekinuo igru, pošto je prvobitno zaokružio trag loptice, reklamiravši aut.

Ipak, Irac nije hteo da siđe na teren i proveri trag loptice jer je smatrao da je Nadal sa velikim zakašnjenjem zatražio čelendž.

Nadal je na kraju bio u pravu, ali mu to nije previše pomoglo pošto je ostala prvobitna odluka Marfija, a zbog toga je sudija i „nagrađen“ zvižducima sa tribina.

Potom je Španac želeo da razgovara sa supervizorom, što je učinio na prvoj narednoj pauzi između gemova.

Ipak nikakvih promena nije bilo i meč se ubrzo potom nastavio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari