Srpska plivačica Nađa Higl plasirala se u finale 14. Svetskog prvenstva u Šangaju u disciplini 200 metara prsno kao peta u svojoj grupi, a osma u ukupnom poretku, sa vremenom 2:25.56. Srpkinja je ovim rezultatom ispunila i olimpijsku A normu, tako da je njen nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. zagarantovan.



Kao prvoplasirana u finale se plasirala Amerikanka Rebeka Soni sa četiri i po sekunde boljim vremenom od srpske plivačice, a iza nje našle su se Ruskinja Julija Jefimova i Je Sun iz Kine. Higlova u Šangaju brani zlatnu medalju koju je dosta iznenađujuće osvojila pre dve godine na Svetskom prvenstvu u Rimu.


Finale ženske trke na 200 metara prsno na programu je danas oko podneva po srednjeevropskom vremenu.

Miroslava Najdanovski nije juče uspela da se plasira u polufinale na 100 metara slobodnim stilom. Reprezentativka Srbije je rezultatom 56,42 sekunde zauzela 36. mesto, a za prolazak u polufinale bilo je potrebno biti brži od 54,86. Najdanovski je dobro startovala, ali je usporila u poslednjih dvadesetak metara pa je takmičenje završila u kvalifikacijama.

Lohte opet bolji od Felpsa

Amerikanac Rajan Lohte nakon osvojenog prvog mesta i trijumfa nad Majklom Felpsom u trci na 200 metara slobodnim stilom, osvojio je zlatnu medalju i oborio svetski rekord na istoj deonici mešovito sa vremenom 1:54:00. On je iza sebe ponovo ostavio kolegu iz reprezentacije Felpsa koji je trku završio sa vremenom 1:54:16, a treći je bio Mađar Laslo Čeh.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari