Nadoknada za Rio 1Foto: FoNet/AP

Vest koja je sigurno obradovala sve poklonike NBA lige u Srbiji stigla je posle trijumfa Minesote nad Lejkersima (125:99).

Nemanja Bjelica odigrao je meč karijere; „jezerdžijama“ je ubacio najveći broj poena otkad je 2015. stigao u redove Vulvsa – 24, uhvativši pritom osam lopti, uz tri asistencije i ukradene lopte za 41 minut na terenu.

Popularni Beli sjajno je šutirao za tri poena 5/8, generalno iz igre 9/15, značajno pomogavši Viginsu da pruži fantastičnu partiju u vidu 47 poena, dok je Entoni-Tauns duel završio dabl-dabl učinkom (22p, 12sk).

– U NBA ligi je jedva stvar značajna, a to je da je sve moguće. Bila mi je potrebna ovakva utakmica, posebno jer sam prošlog leta imao problema sa povredom i propustio Olimpijske igre u Riju.

Naporno sam radio i to mi se vratilo, ovaj meč mi je veoma značajan na polju samopouzdanja – ne može Bjelica da preboli to što je propustio Olimpijske igre u Riju zbog povrede stopala.

Kako sezona odmiče srpski reprezentativac više vremena provodi na trojci, što bi trebalo da mu više odgovara jer u defanzivi može da čuva igrače koji po atleticizmu i fizičkoj snazi više pogoduju njegovoj konstituciji.

– Nije to bila velika razlika u odnosu na raniju poziciju. Imao sam veliku minutažu na ovom meču, a pre tri godine igrao sam na toj poziciji. Nije važno na kojoj poziciji igram dokle god se osećam dobro na terenu – poručio je Bjelica, naglasivši da je vrlo važno da Minesota i u nastavku sezone igra daleko kolektivnije nego na početku takmičarske godine.

Srbin je u superlativu pričao i o fantastičnoj partiji Viginsa (47p), velikom talentu koji je na prethodnim utakmicama delovao presebično.

– Vigins je odigrao najbolju utakmicu otkad sam ja ovde. Na ovom meču odigrali smo dobro u odbrani i nismo im dozvoljavali da postižu lake poene. Talentovan smo tim, i moramo da nastavimo svake večeri da igramo čvrsto – naveo je Bjelica.

Inače, meč za zaborav odigrao je Nikola Jokić. Somborac je ostao bez učinka u porazu Denvera od Portlanda (112:105). Iako je ušao sa klupe, imao je veliku minutažu (26 minuta), ali je za to vreme samo tri puta šutnuo ka košu. Meč je završio sa učinkom od pet skokova, tri asistencije i ukradenom loptom, uz dve izgubljene.

Tibodo: Nemanja je bio fantastičan

Tom Tibodo, trener Minesote, bio je oduševljen partijom srpskog asa. Bez ustezanja udelio mu je komplimente koji bi prijali i dokazanim NBA veličinama: „Odigrao je fantastično protiv Lejkersa, donosio je prave odluke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari