"Nadvladala me frustracija": Aleksandar Mitrović žali zbog nasrtaja na sudiju 1EPA-EFE/Isabel Infantes

Centarfor Fulama progovorio o incidentu, zbog kog mu preti duža takmičarska pauza.

Aleksandar Mitrović dobio je crveni karton na meču svog kluba i Mančester junajteda u FA kupu, jer je protestujući zbog druge odluke Krisa Kavana gurnuo sudiju. I izazvao salvu kritika medija i javnosti u Engleskoj.

„Lično, žalim zbog svojih postupaka koji su doveli isključenja. Dozvolio sam svojoj frustraciji da me nadvlada, a način na koji sam reagovao je pogrešan. Pokušavao sam da skrenem pažnju sudiji, ali jasno je da nije trebalo da stavim ruke na njega i razumem zašto mi je pokazao crveni karton, prvi u dresu Fulama, prvi od sezone 2015/16“, rekao je tim povodom Mitrović.

U sličnim situacijama igrači obično dobiju kazna od tri meča, međutim tamošnji Savez razmišlja o znatno oštrijoj sankciji za bivšeg igrača Partizana.

„Prihvatio sam suspenziju od tri utakmice zbog crvenog kartona, razgovarao sam sa Krisom Kavanom, izvinio se i prihvatio kaznu. Sad želim da uradim sve što je u mojoj moći da incident zaboravim i što pre se vratim na teren kako bih pomogao saigračima. U međuvremenu, i dalje žalim zbog incidenta.

Već sam se izvinio kolegama iz tima, hoću da uputim izvinjenje i navijačima, posebno onima koji su putovali na ‘Old Traford’ i bodrli nas celu utakmicu. Nadam se da ću se uskoro vratiti na teren i odužiti im se za podršku“, dodao je najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacuje.

Nekadašnji član Njukasla i Anderlehta ove sezone ima učinak od 11 golova na 21 utakmici u Premijer ligi, a sa klubom iz Londona vezan je ugovorom do 2026. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari