Najbolja petorka ABA liga: Trojica iz Partizana i jedan iz Crvene zvezde 1foto:ABA liga

Nakon proglašenja individualnih nagrada, ABA liga je danas objavila i najbolju petorku za sezonu 2022/23. Međe njima su trojica igrača Partizana i vrsni argentinski plejmejker.

Crvena zvezda i Partizan ove sezone su značajno poradili na imidžu ABA lige. Brojni inostrani asovi imali su i još uvek su vodeći igrači u redovima večitih rivala, samim tim i u regionalnim okvirima.

Shodno tome, ABA liga je danas proglasila članove najbolje petorke, među kojima su trojica iz Partizana i jedan iz Crvene zvezde.

Kevin Panter, Matijas Lesor i Dante Egzum iz redova crno-belih, uz Fakunda Kampaca, plejmejkera Crvene zvezde i Luke Božića, člana Zadra, čine najbolju petorku regionalnog takmičenja za takmičarsku 2022/23.

Prema glasovima navijača, novinara i trenera u drugoj petorci su: Zek Ledej, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Danilo Tasić i Matej Rudan.

Najviše glasova dobio je MVP Božić (17,9 odsto), pa zatim Kapaco i Lesor (obojica po 13%), dok je razlika bila minimalna između Egzuma (7,5%) i Pantera (7,3%), koji je u ABA ligi imao skromniju minutažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari