Najbolji defanzivac u plej-ofu poklonio se Nikoli Jokiću: Skidam mu kapu 1Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Denver je poveo u seriji finala Zapadne konferencije (132:126) međutim, već u noći između četvrtka i petka može se očekivati odgovor Los Anđeles Lejkersa.

Nagetsi su odigrali sjajnu timsku košarku; kao najbolji napad u plej-ofu, pokazali su da na koš više mogu pobediti najbolju odbranu u ovosezonskom doigravanju.

Imao je Denver odlične procente šuta za dva (59,3) i tri poena (46,9), veliki doprinos „drugopozivaca“ a sve ih je sjajno predvodio Nikola Jokić.

Srbin je meč završio sa 34 poena, 21 skokom i 14 asistencija. Gledano kroz prizmu igre u napadu, bio je izvanredan, posebno u prve tri četvrtine. Pokušavalu su Lejkersi raznim taktičkim finesama da ga uspore i čini se da su tome bili najbliži kada je Rui Hačimura bio primerni defanzivac dok je sa strane pomoći delovao Entoni Dejvis.

– On je dvostruki MVP. Veoma je vešt, to i njegove brojke pokazuju. Pokušavali smo da mu otežamo šuteve, ali pogodio je nekoliko teških. Menjali smo čuvare i šeme, međutim, on igra sjajno cele sezone, a posebno u ovom plej-ofu. Skidam mu kapu – iskren je bio Entoni Dejvis, koji je, pak, igrom u napadu izuzetno namučio Jokića. Uostalom, meč je završio sa 40 datih poena.

S obzirom na partiju u četvrtoj deonici, u kojoj je bio primarni defanzivac na Jokiću, Hačimura bi naredni meč mogao da počne u prvoj petorci. Srbin je u poslednjoj četvrtini dao svega tri poena i to u poslednjih 60 sekundi utakmice, a Japanac je u duelima sa njim delovao izuzetno stameno na niskom postu.

– Pokušavao sam stalno da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao i kvalitetno ga čuvali. Moramo ponovo da pogledamo snimak pred drugu utakmicu . jasan je Hačimura.

Najslikovitije je Lebron Džejms opisao poraz od Denvera na startu serije.

– Udarili su nas u usta na startu serije. Imali su više ofanzivnih skokova, nego što smo mi imali ukupno skokova u prvom poluvremenu. Uništili su nas u kontranapadima u prvom poluvremenu, svih deset puta pogodili su kada su stali na liniju penala. Znam da je utakmica dobijena za 48 minuta, ali oni su uspostavili ritam u prvom delu utakmice, a mi smo ih jurili u nastavku – decidan je bio Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari