Najbolji futsaler Srbije, Jovan Lazarević, do kraja sezone u Španiji 1photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Jovan Lazarević, trenutno najbolji futsaler u reprezentaciji Srbije pojačao je Valdepenjas i do kraja sezone igraće u najkvalitetnijoj futsal ligi u Evropi – šampionatu Španije.

Lazarević je u Španiju stigao iz ruskog Tjumena sa kojim je imao oročenu saradnju na tri godine.

Ipak, FIFA je dala dozvolu igračina da napuste Rusiju i Ukrajinu zbog ratnog stanja, kao i klubovima da ih registruju. Valdepenjas je iskoristio situaciju i potpisao srpskog reprezentativca do 30. juna tekuće godine.

Nadaju se u Valdepenjasu da će moći da debituje u Kupu Španije, koji počinje već 31. marta, s obzirom na to da je na Pirinejsko poluostrvo stigao povređen.

„Pored činjenice da oseća određenu nelagodnost, on je igrač koji ne govori španski. Ipak, ukoliko bude spreman da nastupi, zajedno ćemo učiniti sve u svojoj moći da ga uključimo“, istakao je trener trećeplasiranog tima španske lige, David Ramos.

Lazarević je možda i najvažnija karika futsal reprezentacije Srbije. Sa Tjumenom, koji je i platio obeštećenje da ga dovede, stigao je i do Fajnal fora Lige šampiona, upisao šest nastupa i postigao dva gola u elitnom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari