Najbolji košarkaš Minesote o dominaciji Nikole Jokića: Ne mogu da se ljutim, samo cveće mogu da mu odnesem 1Foto: AP/David Zalubowski

Trostruki MVP NBA lige neopisivo kvalitetnom partijom vodio Denver do prvog vođstva u seriji sa Minesotom (112:97).

Delovalo je posle vezanih brejkova Minesote da je serija otišla u jednosmernu ulicu. Čak je i Čarls Barkli bio ubeđen da Denveri nemaju više šta da traže i da će biti „ometlani“ međutim ni košarkaški znalac formata igrača Kuće slavnih nije mogao da pretpostavi koliku psihofizičkiu snagu ima Nikola Jokić.

Uspeo je Srbin na delu da objasni i Šakilu O Nilu zašto mu je sinoć dodeljena nagrada „Majkl Džordan“ za najkorisnijeg igrača lige, i da Šej Gildžijus-Aleksander, iako favorit popularnog Šeka, mora još mnogo da radi kako bi dostigao košarkaški format centra Denver Nagetsa.

Sa 40 poena, 13 skokova i sedam asistencija Jokić je uspeo da postane prvi košarkaš u istoriji NBA plej-ofa koji je učestvovao u 70 i više poena, počevši od sezone 1977/78 otkad se računaju izgubljene lopte, a da pritom nije „prodao“ nijednu loptu.

Koliku je dominaciju napravio u petom meču ilustruju i impresije najboljih košarkaša Vulvsa posle utakmice.

– Mogu samo da se smejem. To je jedino što mogu da radim. Ne mogu da budem ljut. Dobar je. On je MVP. On je najbolji igrač NBA lige. Pokazao je to u poslednje tri utakmice. Večeras je bio poseban. Moram da mu odnesem cveće. Ne znam šta smo mogli da mu uradimo. On je bio taj – ilustrativan je bio Entoni Edvards u opisu onoga što je doživeo protiv Jokića u petom susretu.

Rudi Gober, četvorostruki najbolji defanzivac NBA lige, koji se u tom pogledu izjednačio sa još jednim asom Denver Nagetsa Dikembeom Mutombom, takođe je bio impresioniran partijom rođenog Somborca.

– Bio je u zoni. Mislim da sam mu nekoliko šuteva čak i blokirao, ali lopta je opet ušla. Neverovatan je bio. Nosio je tim na leđima. Radio je sve, izvlačio faulove… Mogli smo neke stvari da uradimo bolje, ali neke njegove poteze je zaista teško ispratiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari