Najmlađi Đoković zahvalio pevačici Tanji Savić koja zbog ATP turnira u Beogradskoj areni odlaže koncert 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Iz Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) stigla je potvrda da će se u Beogradskoj areni od 3. do 9. novembra na tvrdoj podlozi u dvoranskim uslovima igrati glavni turnir za tenisere, koji će imati i dva kola kvalifikacija.

Pošto je takmičenje dodeljeno srpskoj prestonici usred sezone, zbog povlačenja Hihona koji se suočio s nepredviđenim operativnim problemima, tekući napori organizatora usmereni su na dogovore o raseljavanju onih koji su već imali utvrđene termine u Areni u tom razdoblju.

Među njima je i pevačica Tanja Savić, koja je pristala da odloži svoj koncert zakazan za 9. novembar.

„Zbog nepredviđenih okolnosti i kasne odluke ATP-a, nismo imali prostora za manevar u pogledu termina našeg turnira. Iskreno smo zahvalni Tanji Savić na razumevanju i fleksibilnosti povodom promene datuma njenog koncerta. Cenimo njen profesionalizam i želimo joj puno uspeha u daljem radu, kao i nezaboravan nastup pred njenom vernom publikom“, nije krio zahvalnost Đorđe Đoković, brat najboljeg tenisera sveta svih vremena Novaka Đokovića, koji je ulogu direktora turnira obavljao i kada je 2021. i 2022. održan Srbija open na šljaci na terenima centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu.

Predstoji i dogovor s košarkaškim klubovima Crvene zvezda i Partizan jer i oni imaju utakmice Evrolige i ABA lige u to vreme.

U planu je da Beograd dobije i dva turnira godišnje.

„Licenca je, za sada, dvogodišnja. Turnir će se u istom terminu održati i sledeće godine. Aktivno radimo na tome da Beograd ima i dva ATP turnira godišnje, na različitim podlogama, na betonu i šljaci. Optimistični smo da ćemo ovaj cilj ostvariti u bliskoj budućnosti”, dodao najmlađi Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari