Najplaćeniji trener u NBA ligi dobio otkaz 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Monti Vilijams nije više šef stručnog štaba Detroit Pistonsa.

Saradnja je trebalo da bude višegodišnja, tačnije šest godina, međutim nakon prve, koja je rezultatski bila katastrofalna, Pistonsi su odlučili da raskinu saradnju sa najplaćenijim trenerom u NBA ligi.

Naime, prošlog leta, trostruki NBA šampion potpisao je ugovor za Vilijamsom težine čak 76,5 miliona dolara.

Detroit je nedavno završenu sezonu okončao kao klub sa najlošijim učinkom od 30 ekipa (14-68) što je bio i najgori skor u istoriji kluba iz Mičigena.

Pistonsi su dugo koketirali sa negativnim rekordom kada je u pitanju niz izgubljenih utakmica tokom regularnog dela, s obzirom na to da su u jednom trenutku vezali čak 28 poraza.

Nekadašnji NBA šampion već dugo nije učesnik plej-ofa, u poslednjih pet godina nije bio ni blizu da se domogne doigravanja.

U poslednjih 15 godina samo su u tri navrata bili u plej-ofu i ni jednom nisu uspeli da se domognu drugog kruga u doigravanju.

Vilijams je u Detroit stigao kao stručnjak visoke reputacije u NBA ligi, s obzirom na to da je prethodno četiri godine veoma uspešno vodio Finiks.

Sa Sansima je 2021. igrao i veliko NBA finale koje su izgibili od Milvoki Baksa.

Godinu dana kasnije, proglašen je bio i za trenera godine u NBA ligi.

Trajan Lengdon, nekadašnji košarkaški as CSKA iz Moskve, na poziciji generalnog menadžera Pistonsa, dobio je zadatak od vlasnika kluba da u što kraćem roku pronađe novo rešenje na veoma kompleksnoj poziciji šefa struke.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari