Najtalentovaniji igrač Partizana odlazi iz kluba bez obeštećenja, Miloš Vazura mu poželeo srećan put 1Miloš Vazura. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Najtalentovaniji mladi fudbaler Partizana, 17-godišnji Matija Popović u januaru odlazi iz kluba bez obeštećenja, a kako navode izvori iz Italije potpisaće višegodišnji ugovor sa Milanom čim postane punoletan.

Italijanski novinar Đanluka Di Marzio tvrdi da će Popović potpisati ugovor na četiri i po godine 8. januara, kada Matija postaje punoletan.

Navodno, on će ostati pri prvom timu italijanskog velikana, a možda će u prolećnom delu sezone zaigrati u ekipi trenera Stefana Piolija.

Popović je jedan od najperspektivnijih evropskih fudbalera u svojoj generaciji, a na tradicionalnoj listi britanskog “Gardijana” našao se među 60 najtalentovanijih igrača na svetu.

Nastupao je za mlađe reprezentativne kategorije, ali nije debitovao za crno-bele zbog problema sa ugovorom o kojem je govorio i prvi čovek kluba Miloš Vazura.

„Radi se o detetu iz omladinske škole, pričali smo i sa njegovim ocem. Klub neće trpeti ucene nijednog oca dok sam ja ovde, sigurno nećemo davati nikakve procente. Mogu da kažem da se radilo o 50 odsto od dalje prodaje. Dobio je ponudu koja je najveća u istoriji kada se radi o mladim igračima, jer smatramo da je veliki talenat i ta ponuda i dalje stoji. Odgovor nismo dobili, ako ne potpiše, želim mu sve najbolje, poželeću mu srećan put ako ode, mada sam ubeđen da to nije dobar potez“, rekao je Vazura pre početka sezone.

Popović najčešće igra kao ofanzivni vezni fudbaler, mada može da nastupa i na krilnim pozicijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari