Najupečatljiviji trenerski debi od kada se igra Premijer liga: Postekoglu krenuo bolje i od Vokera i Hidinka 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

U londonskom okršaju u poslednjem meču devetog kola engleske fudbalske Premijer lige Totenhem je kod kuće savladao Fulam s 2:0.

Golove su dali Korejac Son u 36. minutu i Medison u 54. Saša Lukić je u gostujućem timu igrao do 72.

Najupečatljiviji trenerski debi od kada se igra Premijer liga: Postekoglu krenuo bolje i od Vokera i Hidinka 2
Foto: EPA

„Pevci“ drže prvo mesto. Imaju 23 boda, dva više od svojih prvih pratilaca trostrukog uzastopnog šampiona Mančester sitija i Arsenala.

Totenhemov novi strateg Grk Angelos Ange Postekoglu, koji se kao dete s roditeljima odselio iz Atine u Melburn, ne mari što u njegovom timu nema engleske golgeterske haubice Harija Kejna, vanserijskog Bajernovog pojačanja. S onim što mu je na raspolaganju postao je trener s najboljim učinkom u svojih prvih devet utakmica (došao sa Seltikove klupe) od kada je 1992. pokrenuta Premijer liga kao najviši profesionalni stepen u engleskoj fudbalskoj piramidi.

Sa sedam pobeda i dva remija (bez poraza je samo i Arsenal sa 6-3-0) skupljena su, dakle, 23 boda. Prethodno su bila dva rekordera sa po 22 za to prvo vreme.

Velšanin Majk Voker je krenuo neočekivano dobro s Noričem u debitanstkoj sezoni Premijer lige (1992/93), kada je postignuto sedam pobeda uz po jedan poraz i remi (na kraju treće mesto, najbolje u istoriji današnjeg drugoligaša).

Holanđanin Gus Hidink je prvi put u engleski fudbal stigao u februaru 2009. Preuzeo je Čelsi, koji je zbog nezadovoljavajućih rezultata otpustio Brazilca Luiza Felipea Skolarija. Hidink je imao isti skor kao Voker.

Još jedna pojedinost iz meča Totenhema i Fulama. Son je dao 50. gol u svim takmičenjima na novom Totenhemovom stadionu, otvorenom u aprilu 2019. Na jednom igralištu među premijerligaškim igračima uspešniji su samo Liverpulov as Egipćanin Mohemed Salah sa 65 na Enfildu i Kejn sa 62 na pređašnjem Vajt Hart Lejnu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari