Posle pet setova i više od pet sati borbe Novak Đoković je juče na terenu broj 1. savladao Kipranina Markosa Bagdatisa 7:6 (4), 7:6 (9), 6:7 (3), 4:6, 7:5 i plasirao se u polufinale Vimbldona.
– Svi koji su videli shvataju koliko je bilo teško. Ne znam ni sam kako sam pobedio.

Posle pet setova i više od pet sati borbe Novak Đoković je juče na terenu broj 1. savladao Kipranina Markosa Bagdatisa 7:6 (4), 7:6 (9), 6:7 (3), 4:6, 7:5 i plasirao se u polufinale Vimbldona.
– Svi koji su videli shvataju koliko je bilo teško. Ne znam ni sam kako sam pobedio. Imao sam dugačak meč. Niko ne očekuje dugačke mečeve na travi. To je teško igrati i na sporijim podlogama. Potpuno sam iscrpljen, teško mi je i da pričam. Publika je mogla da uživa i imala je zašto da se raduje. Bagdatis je fantastičan igrač i bilo bi zasluženo i da je on pobedio posle pet setova – rekao je Đoković.

Drugi najduži meč u istoriji Vimbldona

Četvrtfinalni duel između Markosa Bagdatisa i Novaka Đokovića bio je drugi najduži u istoriji Vimbldona, trajao je tačno pet sati i samo su Gonzales i Pasarel daleke 1969. odigrali meč koji je trajao pet sati i 12 minuta. Tada se još uvek nije igrao taj-brejk. Gonzales je taj meč dobio 22:4, 1:, 16:4, 6:, 11:9.

Četvrti nosilac drugog grend slema sezone odlično je započeo meč. Napravio je brejk u četvrtom gemu i neočekivano lako poveo 4:1. Servirajući za set, Novak je odigrao nekoliko katastrofalnih poena. Naredna dva gema bila su formalnost na putu do osmog Đokovićevog taj-brejka na ovogodišnjem Vimbldonu. Bagdatis je prvi napravio mini-brejk i poveo 2:0, ali Novak je ekspresno preuzeo stvari u svoje ruke, preokrenuo na 4:2, a onda sa dva fantastična forhenda povećao na 6:3, otklonivši sve dileme.

Rezultati četvrtfinala

Đoković (4) – Bagdatis (10) 7:6, 7:6, 4:6, 6:7, 7:5; Nadal (2) – berdih (7) 7:6, 6:4, 6:2; Federer (1) – Ferero (20) 7:6, 3:6, 6:1, 6:3.

U drugom setu repriza prvog i deveti taj-brejk, a peti u dva dana koji Đoković osvaja. Kada je u trećem setu napravio brejk i poveo sa 3:0, činilo se da će brzo slomiti otpor protivnika. Međutim, pri vođstvu od 3:1 i 40:15 ušao je u seriju grešaka, čime je Bagdatisu omogućio da se „vrati u život“. Ispostavilo se da je to početak velike Novakove krize, pošto je izgubio pet gemova zaredom, i došao na prag gubitka tog seta – 3:5. Đoković se izborio za još jedan taj-brejk, ali je ovaj pripao Kipraninu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari