Nakon izbora sa 12. mesta, Nikola Topić već postao milioner 1 EPA-EFE/SARAH YENESEL

Mladi srpski košarkaš, kao novi član Oklahome Siti Tandera, imaće zagarantovanih 5.000.000 dolara u prvoj godini ruki ugovora.

Nikola Topić je noćas izabran kao 12. pik od strane Oklahome Siti Tandera, ali ostaje upitno da li će NBA debi imati u narednoj sezoni ili tek u takmičarskoj 2025/26, a sve u zavisnosti od toga kako će teći njegov oporavak nakon operacije ligamenata levog kolena.

Da kojim slučajem nije doživeo tako tešku povredu, nema nikakve sumnje da bi mladi plejmejker, stasao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, bio biran među prvih deset pikova, a moguće i pet, pogotovo kada se pogleda da je kao prvi pik biran Zakari Rizaše (Atlanta Houks).

I dok se bude priprema za debi u NBA ligi, Topić će dobiti malu satisfakciju u formi garantovanih 5.000.000 dolara u bruto iznosu za svoju prvu godinu ugovora sa Tanderima.

Prema saznanjima Bobija Marksa, novinara ESPN-a, Topiću će toliko pripasti u prvoj godini, a i Crvena zvezda bi trebalo da dobije obeštećenje, s obzirom na to da je 19-godišnji košarkaš bio pod ugovorom sa crveno-belima u momentu kada je izabran na draftu od strane Tandera (prošle seozne obeštećenje od strane NBA iznosilo je 750.000 dolara).

Bobi Marks je taksativno naveo koliko će koji igrač sa ovogodišnjeg drafta zaraditi u prvoj godini ruki ugovora. S tim u vezi, pomenuti Rizaše, kao prvi pik, dobiće fantastičnih 12.600.000 dolara,a  njegov zemljak Aleks Sar, kao drugoplasirani na draftu, 11.300.000 od strane Vašington Vizardsa…

Naravno, sa svakim narednim mestom na draftu zarada opada, pa će tako momci birani sa 28, 29. i 30. mesta prihodovati po 2.500.000 dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari