Nakon što je oslobođen optužbi za silovanje, Benžamin Mendi kreće od nule 1EPA-EFE/PAUL CURRIE

Francuski fudbaler novi klub pronašao samo pet dana nakon oslobađajuće presude za silovanje za koje je bio optužen.

Sud u Česteru nedavno je oslobodio Benžamina Mendija optužbi za silovanje dve devojke u Engleskoj. Odmah potom, 29-godišnji fudbaler pronašao je klub u kome će nastaviti karijeru.

Levi bek, zaigraće od naredne sezone za francuski Lorijen, a mogao bi da debituje već protiv Pari Sen Žermena.

Nekadašnji reprezentativac Francuske potpisao je ugovor na dve godine sa novim klubom.

Pre nego što mu se život pretvorio u košmar iz nefudbalskih razloga, Mendi je slovio za jednog od boljih levih bekova u Evropi. Za njega je 2017. Mančester siti izdvojio čak 57,5 miliona evra koliko je Monako tražio kako bi dve strane raskinule ugovor. Ne samo što je bio standardan kod Pepa Gvardiole već je vodio poprilično opušten život, a bio je i veoma aktivan na društvenim mrežama.

Ipak, raskalašan način ponašanja doveo je do toga da su ga policajci uhapsili 2021. Odmah potom, suspendovan je u Sitiji i od avgusta pomenute godine uopšte više nije igrao.

Vremenom je ostao i bez bogatog ugovora, međutim, nakon oslobađajuće presude moći će da se vrati profesionalnim obavezama fudbalera. Kada je čuo da je oslobođen optužbi za silovanje, briznuo je u plač i srušio se na ramena svog advokata koji je izjavio pred prisutnima da Mendi život mora sada da izgradi iz početka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari