Nalik Crvenoj zvezdi: I Partizan odložio naredni meč u Superligi Srbije 1photo: Miroslav Todorovic/STARSPORT

Uspeh u Evropi postavljen je kao apsolutni prioritet. Bez obzira na pređašnji dogovor u Superligi, pre početka sezone, da se maksimalno može odložiti jedan meč, večiti rivali nisu imali nikakvih nedoumica u vezi sa pomeranjem zakazanih utakmica u domaćem prvenstvu. Nakon što je Crvena zvezda odložila i drugi meč od starta takmičarske godine, zbog važnosti dvomeča sa Makabijem iz Haife u plej-ofu Lige šampiona, i Partizan je posegnuo za istim potezom. Crno-beli, takođe, neće imati domaćih obaveza između dve utakmice sa Hamrunom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Na taj način, večiti rivali će, posle 7. kola Superlige, imati dva meča zaostatka u odnosu na ostalu konkurenciju.

„Odlukom direktora takmičenja Aleksandra Pivića odložena su dva meča 7. kola  Super lige Srbije prvobitno planirana za predstojeći vikend. Nakon molbe fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan, koje čekaju dvomeči u okviru evropskih kvalifikacija, direktor takmičenja Aleksandar Pivić odlučio je da im izađe u susret i odloži odigravanje njihovih mečeva u okviru 7. kola Superlige Srbije“, napisano je na zvaničnom sajtu Superlige Srbije.

Ekipa Crvene zvezde je u ovoj rundi takmičenja trebala da bude gost ekipi Čukaričkog, dok je ekipa Partizana trebala da ugosti subotički Spartak Ždrepčeva krv.

Novi termini odigravanja ovih mečeva biće saopšteni naknadno.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari