Napoli spremio klopku za Klopa 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Fudbalska poslastica prvog dana prvog kola Lige šampiona biće mečevi Napoli – Liverpul i Borusija – Barselona.

Italijani su prošle sezone već odigrali dve utakmice protiv aktuelnog šampiona Evrope i ovaj put tvrde da su spremni da ga ponovo pobede na svom stadionu „San Paolo“.

Napoli je u grupnoj fazi prošle sezone kod kuće nadigrao Liverpul rezultatom 1:0 (gol postigao Insinje). „Crveni“ su na „Enfildu“ u poslednjem kolu uzvratili sa takođe 1:0 (Salah bio strelac), ali je ta pobeda imala veću težinu jer je njome Liverpul obezbedio plasman u osminu finala dok je Napoli ispao u Ligu Evrope. Trener italijanske ekipe Karlo Ančeloti tvrdi da je spreman da iznenadi kolegu u Liverpulu Jirgena Klopa.

– Veoma se dobro znamo. Kada se pogledaju dva rezultata od prošle godine, bili smo izjednačeni. Liverpul je kasnije osvojio Ligu šampiona, a moglo je da se dogodi i da ne prođu grupu da nas nisu pobedili u poslednjem kolu. Ne bi bilo dobro da moji igrači razmišljaju o osveti. Važno je da u ovaj meč uđu hladne glave, a Klop će se iznenaditi nekim taktičkim varijantama koje mu spremamo – rekao je Ančeloti.

Na kakvo je tačno Ančeloti iznenađenje mislio tek ostaje da se vidi, ali zanimljivo je da je proteklog vikenda na meču protiv Sampdorije umesto uobičajene formacije 4-5-1 igrao klasičnu 4-4-2. Jedinu dilemu koju čuveni trener ima uoči meča odnosi se na to da li će napadač Arkadijuš Milik moći da zaigra pošto je zbog povrede propustio sve mečeve od početka sezone. S druge strane, Jirgen Klop može da računa na sve fudbalere osim povređenog golmana Alisona Bekera koji će se oporavljati još nekoliko meseci.

Za španske medije glavna tema nije da li Barselona može da osvoji sva tri boda protiv Borusije u Dortmundu, već da li će Leo Mesi konačno ove sezone odigrati svoj prvi meč za špansku ekipu. Argentinac je poslednju utakmicu za Katalonce odigrao još u maju prošle sezone, u finalu Kupa kralja protiv Valensije, a pretpostavke lekara da će biti spreman za Dortmund ispostavile su se za sada kao samo polovično tačne.

– Još uvek ne znamo za Mesija, čekaćemo poslednji trenutak i odluku lekara da li može da zaigra – rekao je trener Barselone Ernesto Valverde.

Pitanje igranja Mesija nije slučajno nametnuto jer Barsa bez najboljeg igrača „štuca“ od početka sezone. Iako je za vikend u derbiju deklasirala Valensiju (5:2), u poslednja četiri meča je dva puta izgubila bodove. Kataloncima je „skalp“ na početku sezone uzeo Atletik Bilbao (0:1), a potom su i u Pamploni ostavili bodove Osasuni (2:2).

– Nemamo problem igranja na gostujućem terenu, to su samo trenutni rezultati. Znamo da nas u Dortmundu čeka izuzetno težak meč, ali ne smemo se pravdati na to da Mesi možda neće igrati – zaključio je Valverde.

1. kolo

Utorak

Grupa E

Napoli – Liverpul 21.00

Salcburg – Genk 21.00

Grupa F

Inter – Slavija Prag 18.55

Borusija Dortmund – Barselona 21.00

Grupa G

Lion – Zenit 18.55

Benfika – Lajpcig 21.00

Grupa H

Čelsi – Valensija 21.00

Ajaks – Lil 21.00

Sreda

Grupa A

Klub Briž – Galatasaraj 18.55

PSŽ – Real Madrid 21.00

Grupa B

Olimpijakos – Totenhem 18.55

Bajern Minhen – Crvena zvezda 21.00

Grupa C

Dinamo Zagreb – Atalanta 21.00

Šahtjor – Mančester siti 21.00

Grupa D

Bajer Leverkuzen – Lokomotiva Moskva 21.00

Atletiko Madrid – Juventus 21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari