Napoli traži novog trenera; Lućano Spaleti se vraća na selo 1foto EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Ne vredi ni osvojena titula u Seriji A posle 33 godine posta. Jednostavno, predsednik Napolija, De Laurentis još jednom je pokazao koliki je egocentrik.

Umesto perioda slavlja u Napulju, odmah po završetku uspešne sezone, uslediće neizvesnost, ne samo kada je sastav ekipe u pitanju za narednu takmičarsku godinu.

Ni to što je osvojena titula u Seriji A posle 33 godine posta, tačnije, treća u istoriji kluba, a tek prva nakon odlaska Dijega Maradone, nije bilo dovoljno da Lućano Spaleti ostane na mestu šefa struke.

Naime, sumnje u dogovor dve strane postajale su sve jače nakon što je Aurelio De Laurentis, predsednik kluba, obavestio mejlom Spaletija da mu je automatski produžen ugovor za narednu sezonu (ugovor važi do 2024), bez prethodno obavljenog razgovora u vezi sa tim kako će ekipa izgledati i kakvi su planovi na tržištu igrača, tokom leta.

Takođe, prvi čovek kluba nije se udostojio da lično čestita Spaletiju na osvojenom skudetu što je naročito iznerviralo iskusnog italijanskog stručnjaka.

Da nešto zaista nije u redu bilo je jasno u revanšu polufinala Lige šampiona. Na utakmici Inter-Milan prisustvovali su i predsednik, kao i trener Napolija, ali nisu sedeli zajedno u loži već potpuno na različitim stranama.

Spaleti je, kao i De Laurentis, poznat po tome što je tvrdica i što ni iz jednog kluba nije odlazio a da prethodno nije naplatio svaki evro.

Odmah nakon trijumfa nad Interom, u poslednjm kolu Serije A (3:1), Spaleti je upitan o svojoj budućnosti na klupi Napolija.

– Stvar je rešena, ne predomišljaš se svakog dana. Ovo je situacija koja se kuva već neko vreme. Kada radiš od jutra do večeri neke stvari ti sazru u umu, jer moraš stalno da priređuješ ovaj spektakl. Ako si uveren da ne možeš da pružiš sve što ljudi zaslužuju, vreme je da razmisliš. Kada razmisliš, stigneš do zaključka i držiš se toga. To nije nešto što padne s neba – poručio je Spaleti i time rastužio navijače Napolija.

Italijanski mediji danas pišu da je Spaleti spreman da se vrati na svoje selo u Toskani i okrene se poljoprivredi, odnosno održavanju svojih vinograda.

Ako ne dođe do kompromisa, a šanse za to su sve manje, De Laurentis će morati da narendih godinu dana svakog meseca isplaćuje Spaletiju 250.000 evra.

Jasno je predsedniku Napolija da u tom periodu Spaleti sigurno neće naći novi klub. Nešto slično uradio je u Interu, Nerazuri su morali dve godine da mu isplaćuju mesečno 500.000 evra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari