Nema (p)opuštanja u Partizanu. Sa lakih i ubedljivih 3:0 (1:0) superligaški lider opravdao je ulogu apsolutnog favorita u jučerašnjem susretu sa nižerazrednim Sremom i iz Sremske Mitrovice otišao u četvrtfinale Lav kupa Srbije.
Kao u svim mečevima ove sezone, tim iz Humske je bio taj koji je više držao loptu, lepše kombinovao, češće šutirao i, naravno, pogađao.

Nema (p)opuštanja u Partizanu. Sa lakih i ubedljivih 3:0 (1:0) superligaški lider opravdao je ulogu apsolutnog favorita u jučerašnjem susretu sa nižerazrednim Sremom i iz Sremske Mitrovice otišao u četvrtfinale Lav kupa Srbije.
Kao u svim mečevima ove sezone, tim iz Humske je bio taj koji je više držao loptu, lepše kombinovao, češće šutirao i, naravno, pogađao. Borbeni, ne i dorasli, protivnik pokušao je taktikom „svi u odbranu“ makar usporiti sigurnu „egzekuciju“, ali su mu gosti, predvođeni sjajnim Stevanom Jovetićem, na vreme srušili iluziju o senzaciji.

Ispali Hajduk i Bežanija

Nema kraja posrtanju Bežanije u ovoj sezoni. Učesnik letošnjih kvalifikacija za Ligu UEFA izbačen je iz najmasovnijeg domaćeg takmičenja, pošto je juče u Nišu poražen od srpskoligaša Sinđelića – 0:2. Istu sudbinu doživeo je i Hajduk, koji je u svojoj Kuli izgubio od prvoligaškog Javora – 0:1.

OFK Beograd nije dozvolio iznenađenje protiv Inđije (2:0), Zemun je tek posle boljeg izvođenja penala savladao Vlasinu – 6:5 (posle 90 minuta bilo 1:1), a na isti način odlučen je i pobednik duela Smederevo – Čukarički – 3:4 (1:1). Pre dva dana Banat je bio bolji od niškog Radničkog (1:0), dok je meč C. zvezda – Napredak odložen za 15. decembar.

Zoran Tošić izveo je u 20. minutu korner iz desnog ugla, lopta se odbila do njega, a fudbaler najbolje srpske reprezentacije iz drugog pokušaja preciznim centaršutem pronašao Jovetića, koji je u skoku bio brži i spretniji od svojih čuvara. Na otvaranju drugog poluvremena isti igrači udvostručili su vođstvo Beograđana, koji su na ovo gostovanje stigli bez pošteđenih defanzivaca Rukavine (zamenio ga Rnić) i Sikimića (šansu dobio Jovanović). Samo u obrnutim ulogama. Prvi strelac „parnog valjka“, koji je protiv Srema postigao deveti pogodak od početka borbe za duplu krunu (ukupno 13. u sezoni), „prošetao“ se kroz domaćinovu odbranu, a onda nesebično asistirao skoncetrisanom Tošiću. Diara (pogodio prečku) i društvo još nekoliko puta do kraja meča stavljali su na muke golmana Bajkovića, ali je ovaj ponovo kapitulirao posle greške saigrača Stanojevića. Lazevski je centrirao s levog boka, a prvotimac Srema ga umesto u korner sproveo u svoju mrežu i overio trijumf Partizana (75).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari