Naser Điga dobio srpski pasoš: Postao zemljak sa Gelorom Kangom i Osmanom Bukarijem 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaler Crvene zvezde Naser Điga više neće popunjavati kvotu strsnih igrača u timu jer u najnovijem izdanju Službenog glasnika 26/2024, stoji odluka po kojoj je momak iz Burkine Faso i zvanično dobio srpsko državljanstvo.

Ono što je još važnije za Crvenu zvezdu u ovom trenutku je da će se Điga računati i kao bonus igrač, pošto sa srpskim papirima ispunjava i ovaj uslov, navodi Mondo.

Na ovaj način, Crvena zvezda je rešila problem koji je nastao povredama Koste Nedeljkovića i Vladimira Lučića, koji su bili najčešće korišteni kao bonus igrači, pošto za sada Radojević, Šljivić i Knežević nemaju sigurno mesto u startnoj postavi.

Milojević je koristio i Marka Stamenića kao „bonusa“, ali forma Novozelanđanina je u padu od jeseni.

Interesantno je da Điga zapravo još nije fudbaler Crvene zvezde, nego je i dalje na pozajmici iz Bazela, pa je insistiranjem da dobije pasoš jasno poručeno da fudbaler iz Burkine Faso ostaje na „Marakani“.

Otkup je dogovoren u visini od dva miliona evra. Ne samo da će Điga imati status domaćeg igrača, već će naredne sezone takođe biti „bonus“ zbog promenjenog pravila, jer će 2002. godište zadržati taj status.

Od stranih fudbalera koji imaju srpske papire, vredi podsetiti da su „naturalizovani“ i Gelor Kanga i Osman Bukari, odnosno samo se In-Bom Hvang, Piter Olajinka i Šerif Endiaj računaju kao stranci u domaćem fudbalu. Žan-Filip Kraso poseduje pasoš Francuske, pa zbog donetih EU regulativa ne pripada istoj kategoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari