Nastavak trke za titulu 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Fudbaleri Partizana dočekuju Mladost (17.05), dok Crvena zvezda gostuje Voždovcu (15.00) u najzanimljivijim utakmicama 25. kola Superlige Srbije.

Nakon što su crveno-beli trijumfovali u 166. večitom derbiju razlika na tabeli između prvoplasiranog Partizana i Zvezde je samo dva boda i do kraja prvenstva će svaki meč za ova dva tima imati veliki značaj, a eventualni kiks može i da odluči trku za titulu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević insistira da poraz u duelu sa Crvenom zvezdom nije ostavio posledice na ambicije kluba i njegovo poverenje u tim koji vodi.

– Znamo šta nam je činiti protiv Mladosti. Čekamo meč sa velikom željoim da se vratimo na pobednički put, spremni smo da pokažemo karakter, znanje i umeće i vratimo tamo gde nam mesto – rekao je trener crno-belih.

Stanojević se osvrnuo na atmosferu u ekipi posle duela na stadionu „Rajko Mitić“.

– Prvi sastanak posle derbija bio je kao i svaki moj prethodni: iskren, realan i direktan. Ukazali smo na probleme. Dešavali su se porazi i ranije, pa smo se vraćali. Iza nas je baš dobar deo sezone, da bi nas nešto poremetilo. Ako nas poraz u derbiju poremeti, onda nismo pravi. Što se motivacije tiče, to pitanje se u Partizanu ne postavlja. Trening je maksimalan, a kamoli utakmica – rekao je prvi stručnjak Partizana, a zatim objasnio da je Zvezda neutralisala njegov tim načinom igre, a osetio se i umor posle Sparte.

„Ne posežem za alibijem, ali je teško odigrati dve utakmice takvog intenziteta za samo tri dana. Protivnik se nametnuo, napravio 27 faulova, mi duplo manje, loše smo odgovorili. Nije da neću o taktičkim detaljima, rekao sam njima direktno.

Iako je izjavio da je pogrešio u izboru igrača koji su nastupili u derbiju Stanojević tvrdi da niko od onih koji su igrali u nedelju neće biti udaljen iz tima u nastavku prvenstva.

– Niko neće trpeti posledice. U godini kad pobeđujemo sve živo, igramo kako igramo, sad da vučem radiklane poteze. Momci igraju najbolju domaću i evropsku sezonu poslednjih nekoliko godina. Želim da nam ovako bude uvek, presrećan sam,ali sam rekao da sam za derbi pogrešio. Niko ne bi trebalo da snosi konsekvence posle jedne utakmice. Izuzetno poverenje imam u igrače. Ne bi bilo pošteno da sad nekog sklanjan, igraće najbolji u datom trenutku.

Prvi stručnjak lidera na tabeli tvrdi da je samopouzdanje njegovih igrača na istom nivou kao i pre duela sa Crvenom zvezdom.

– Zašto da gubimo samopouzdanje? Nismo treći na tabeli ili smo letos eliminisani iz Evrope. Mi smo odlična, sjajna ekipa, imamo najbolju gol-razliku u ligi. Da li bi trebalo javno da hvalim kako bih pokazao da moj tim ima samopouzdanje. Nije lako izgubiti meč specifične težine kakav je derbi – rekao je Stanojević i dodao da se nada da će navijači nastaviti da podržavaju igrače.

– Dosta su nam značili navijači, njihova pozitivna rekacija protiv Radničkog i Sparte, da ne pričam na derbiju. Štagod bilo u četvrtak poštovaću reakciju. Svaka je prirodna. Niko od navijača ne želi ništa loše. Znači nam svaki aplauz, pokušaćemo da dobijemo poverenje.

Bez antidoping kontrole

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je „neprijatno iznenađen“ zbog činjenice da nije bilo antidoping kontrole posle 166. večitog derbija.

– To je iznenađujuće. Prvi put se tako nešto desilo u poslednjih nekoliko godina – rekao je Stanojević.

Ulaznice na „krov“ samo na dan utakmice

Ulaznice za utakmicu između Voždovca i Crvene zvezde prodaju se danas na biletarnici na stadionu od 10 časova do početka utakmice.U prodaji će biti ulaznice za zapadnu tribinu, a cena je 500 dinara. Kako su saopštili domaćini, razlog je ograničen kapacitet stadiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari