Nastaviti trijumfalni niz 1

Na pravoslavni Božić i(li) tačno 12 meseci posle dolaska Aleksandra DŽikića na trenersku klupu, Partizan će ugostiti Karpoš Sokoli u 17. kolu košarkaške ABA lige (21.00).

S dovoljno razloga za optimizam i brigu u isto vreme, u oba slučaja bez mnogo veze s protivnikom iz Makedonije.

Crno-beli su s četiri vezane pobede u Ligi šampiona stigli do skora 7-4 i trećeg mesta u E grupi, odnosno praktično osiguranog plasmana u drugu rundu novog FIBA formata, dok ih sedam nanizanih trijumfa u regionalnom takmičenju drže na drugom mestu na Jadranu, ali senku na višenedeljne uspehe bacaju mnogobrojni problemi s povredama i bolestima. Tako bi zbog poslednjeg talasa kadrovskih problema moglo da se desi da u subotu na parket ne izađu čak četvorica igrača iz standardne rotacije.

– Situacija je sada nezahvalna. Frenk Robinson ima ozbiljnu povredu, rupturu na listu. Vanja Marinković je ozbiljnije povredio skočni zglob, Branislav Ratkovica je isto van stroja, dok se Đorđe Majstorović vraća iz takvih problema. Ali, trenutno nam više fale spoljni igrači, tako da ćemo verovatno Kenana Karahodžića vraćati na „trojku“. Ne znam, možda mladi Slobodan Jovanović dobije neki minut, kao što je dobio protiv Solnoka“ – muči muku sa sastavljanjem ekipe strateg „parnog valjka“ DŽikić.

U to ime, uprava kluba odlučila je da pusti besplatan ulaz na utakmicu sa Karpošom Sokolijem, kojeg je Partizan dobio u oktobarskom duelu sna strani (77:84), uz nadu da će publika prebaciti ovosezonski prosek u hali „Aleksandar Nikolić“.

Parovi i tabela

subota

Zadar – Cedevita

Partizan – Karpoš Sokoli

nedelja

Cibona – MZT

Krka – Budućnost

Mornar – Olimpija

ponedeljak

Mega Leks – Crvena zvezda

utorak

Igokea – FMP

1. C. zvezda 16-0

2. Partizan 13-3

3. Cedevita 11-5

4. Budućnost 11-5

5. Cibona 10-7

6. Igokea 9-7

7. Olimpija 7-9

8. Zadar 6-10

9. Mornar 5-11

10. Mega 5-11

11. FMP 5-11

12. Karpoš Sokoli 5-11

13. Krka 5-11

14. MZT 4-12

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari