Nastavlja se Superliga, Partizan dočekuje Radnički iz Niša 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Takmičenje u Superligi nastavlja se utakmicama petog kola, a fudbaleri Partizana dočekaće Radnički iz Niša.

Prva utakmica petog kola odigrana je sinoć u Pančevu, gde je Crvena zvezda kao gost pobedila Čukarički 4:1 i preuzela prvo mesto na tabeli.

U 18.55 večeras u Bačkoj Topoli igraju TSC i OFK Beograd.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 19.30 na svom terenu protiv Radničkog iz Niša i moraju da pobede kako bi zadržali priključak za „večitim“ rivalom. Crno-beli su u prošlom kolu odigrali 0:0 protiv IMT-a i prekinuli niz od tri pobede u ligi i drugi su na tabeli sa 10 bodova, tri manje i utakmicom manje od Zvezde.

Radnički je posle pobede protiv Napretka sedmi na tabeli sa šest bodova.

Ekipa Aleksandra Stanojevića u utakmicu ulazi posle remija u četvrtak uveče sa Luganom 2:2, posle kojeg je eliminisana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa i igraće protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija.

Posle eliminacije iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija u nedelju igra i Vojvodina, koja će od 19.30 u Gornjem Milanovcu protiv Radničkog 1923 pokušati da prekine niz od dva poraza u prvenstvu.

Novosadska ekipa, koja je sinoć u Bačkoj Topoli izgubila posle izvođenja jedanaesteraca od Maribora, zauzima 12. mesto na tabeli sa tri boda, koliko ima i ekipa iz Kragujevca na 11. mestu.

Fudbaleri Novog Pazara igraju u subotu od 17.30 protiv Mladosti iz Lučana i pokušaće da prekinu niz od dve utakmice bez pobede, dok će Napredak od 19.30 kao domaćin u Lazarevcu dočekati Spartak i pokušaće da ostvari prvu pobedu u ligi.

Fudbaleri Tekstilca igraju u subotu od 19.30 kao domaćini u Bačkoj Palanci protiv Jedinstva sa Uba za drugu uzastopnu pobedu. Tekstilac je u prošlom kolu prekinuo niz od tri poraza i pobedio Mladost (2:1), a Jedinstvo i dalje nema pobedu u Super ligi.

Prvu pobedu u prvenstvu pokušaće da ostvari i IMT, koji u nedelju od 19.30 igra u Pančevu protiv Železničara.

Parovi petog kola Superlige

Petak:

TSC – OFK Beograd (18.55)

Subota:

Novi Pazar – Mladost (17.30)
Tekstilac – Jedinstvo (19.30)
Napredak – Spartak (19.30)

Nedelja:

Radnički 1923 – Vojvodina (19.30)
Partizan – Radnički Niš (19.30)
Železničar – IMT (19.30)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari